View Single Post
Eski 09-03-2014, 23:25   #562
isko74
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cuncalak Mesajı Göster
Sayın isko74 torbadaki açıklık kargodan değil torba sağlam ısıtma yöntemiyle presleyip poşetlerin agzını kapatıyorlarya o şekil yapılmış ama torbanın agzını büzdükten sonra yapılmış gibi bu işlem. sizin dediğiniz gibi hava alması için bırakılmıştır o zaman teşekkürler. peki şu anda bantlı hava almayacak durumda bantları tekrar çıkarmalımıyım?Misel alımını mecburen yaptım köye dönecegim orda alma imkanı bulamam bir daha diye aldım.
dolaba alıcam hemen miseli .
sayfa kurma olayıda güzel olur bilgi paylaşımı açısından, ilginiz için teşekkürler.
benim de basıma gelmişti o sıcak pres yapılan kısım açılabiliyor kutuda taşımada vs. bilerek ağzını açık bırakacaklarını hiç sanmıyorum. bantlamanız yerinde olmuş bence poşetini incelerseniz bence onun ince hava delikleri vardır zaten. Zaten dolaba koymadığınız süre içerisinde miselleriniz iyice gelişmiştir yer yer beyazlaşma ve kitleler oluşumunu gözlemleyebilirsiniz. Ben dün ikinci kez misel aldım farklı bir yerden ben de maalesef kompost hazırlayamadım yağmur vs oldugundan ve dolapta saklıyorum miselim suan taneler halinde bakalım birkaç hafta kullanamayabilirm gelişecek mi torbasında. sadece haftasonu müsait olabiliyorum kompost için. miseller gelişip tohumları sarınca kullanmak zor oluyor. ben ilk hasatımı bugün yaptım 2 poşetten 1,5 kg mantar aldım. bu konuda uzman değilim tecrübem de sadece iki kompost hazırlığı var ama birkaç kişiye danıştım. kafanıza takılan seyler olursa çekinmeyin sayfamız olsa bizim gibi hobicilerin daha hızlı paylaşımlar yapabilirdik.

isko74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön