View Single Post
Eski 07-03-2014, 15:14   #1
mavivesiyah
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Artvin
Mesajlar: 17
Emers Ortamda Akvaryum Bitkisi

Merhaba !

Deneyimli ve deneyimsiz tüm bitki dostlarının buluştuğu ağaçlar .nete sevgiler selamlar. Deneyimli ve deneyimsizin hitabımın oldukça deneyimsiz kısmında olarak ! size aklımdaki konuları danışmak ve bilginize başvurmak istiyorum.

Yardımlarnız ve nezaketiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Bir, birbuçuk yıl önce bitki akvaryumu yapmak için güzel ülkemin ücra köşesi Artvin`in Yusufeli İlçesinde cam, silikon getirerek bir akvaryum yaptırdım (yaptırma sürem tam iki yıl sürdü ! zira bu kalınlıkta cam getirtmek için bekledik ve ancak bu sürede gelebildi.)

Canlı bitki için birçok şeyde olduğu gibi internetten alışverişi seçtik. Amatörden aldığım bitkilerden salyangoz geldi. Şuan akvaryumumda iki farklı cins asalak salyangozum var Birde saç yosunu geldi. Yosun bitkilerden hızlı büyüyor Ticari sitelerdeki bitkiler ise adaptasyon sürecinde erimekte. Onlarda şuan erimekteler. (gerçi bazıları gelişme evresine geçmedi değil ! )

Bir siteden amatör ilanları karıştırırken bitki tohumu olduğunu duydum. Bunu almam lazım diyerek direk yurtdışı alışveriş sitesinden sipariş verdim. Bazen içimdeki alışveriş canavarını durduramıyorum. Bide bayan olsaydım kendimi düşünemiyorum bile

Topraksız tarımda neden bunları anlatıyor diyeceksiniz. ****** bitki tohumlarını aldık çimlendirmek için ne ekipman nede bilgi var. Başladık siteleri okumaya. Sitelerde sanki tapınak şovalyelerinin gizemi gibi belli bir noktadan sonra bilgi yok. Herkez sus pus ! Babacan tavırlı amcalar emers demiş, topraksız tarım yöntemleri demiş. Onun ötesinde ticari sır demiş. Demişte demiş. Paylaşımın kutsallığı kağıt bankonotun sıcaklığıa terkedilmiş. Üstelik herkezin gidip hemen sera kuracağı mı düşünüyor. Demek ki bu işler bu kadar karlı !!!!

Araştırmalarımda nem, ısının, havalandırmanın ve sirkülasyonun önemli olduğunu öğrendim.

Su dışında akvaryum bitkisi üretmek için ; bir sistem kurmak istiyorum.

8 Net cup AERO POT, Aeroponic Portable Heated Propagator, BIG METAL MISTER! with cycle timer . Free shipping-in Nursery Pots from Home & Garden on Aliexpress.com

Linkteki ürün aerponic sistem için tasarlanmış. Nem ve ısıda (pencere önüne koyacağım için evin ısısında olacak. (Gerçi gerekirse elimde termostatlı ısıtıcı var suyuda ısıtırım. ) Diğer kullanabileceğim mevcut malzemelerim: zamanlayıcı, güçlü hava motoru, küçük hacimli kaplar için iç filitre .


Sormak istediklerim:


1) Okumam gereken kaynaklar.
2) Kullanacağım sıvı gübreler.
3) Kullanmam gereken metot. 2 saatte 30 dakika sis makinesinin çalıştırılması tavsiye edilmiş.
4) Suyun ph, gh ölçümü
5) Kapalı kabın havalandırması vs vs vs
6) Bu ürünü türkiyede nereden bulabilirim.
7) Sis makinesini aldım. Diğer ürünleri hangi parçaları kullanarak evde yapabilirim.
8) Nem ve suyun sertliğini ölçmek için cihaz almam gerekir mi ? Önerilecek su değişimi ve gübreleme zamanları ....
9) Çimlendirme ve bitki büyütme için hangi meteryallari kullanmak (taban malzemesi) gerek.
10 ) Bitki flörasanları ve armatürüm var. Camın önündeki ışık yeterli midir ? Yoksa artı ışıklandırma yapmalı mıyım ?

Şimdilik durayım, zira konuya aç ve meraklı olduğum için çok bilmediğim ve sorum var. Sizi tüm sorular ile sıkmayım. Bu işte o kadar mutluyum ki ! Öğrenmek ve uygulamak istediğim topraksız tarımı diğer bir hobim olan akvaryum bitkileri ile birleştireceğim.

Görüşmek üzere !!! Saygılar.


Düzenleyen mavivesiyah : 08-03-2014 saat 06:42
mavivesiyah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön