Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi durdu
iyi akşamlar,
ben yüksek rakımlı bir köyde hazine arazisi aldım. Araziyi almadan önce aynı köyde 3 yıl kadar kirada yaşadım. o zaman hazine arazisini almak için başvurduğumda köy nüfusuna kayıtlı olanların önceliği vardı halada var. bizde eşimle beraber almak istediğimiz araziye agac dikmeye başladık. sonrada ecri misil ödemeye başladık. bu arada köyde yaşadığımız için kaynaşmaya başladık. araziyi almak için başvurduğumuzda olmaz diyenlere de sizin hazinede ektiğiniz tapusuz yerleriniz yokmu diye sorduk. köyün %100 nün yani hacının hocanın bile hazineye beş kuruş vermeden 100 lerce dönüm ektikleri arazileri var. tapusu olmadan ev yaptıkları arazileri bile var. ama ben parasını ödeyip devletten almak isteyince bana karşı çıktılar. bende sizin hakkınız olduğu kadar bende bu devletin vatandaşıyım sizin kadar benimde hakkım var diyerek başvurdum. benim başvurduğum araziye 100 den fazla köyden gidip gidip sormuşlar. Ama ihale günü biri bile gelmedi bende arazime kavuştum. 10 yıldır bu köydeyim ama hala köy için elin yabanıyım. arkadaşın biri sürü sahiplerinden bahsetmiş evet çok haklı çünkü sürü sahipleri her alanda otlatma yapabilmek için kimsenin tapulu arazisine bile ağaç dikmesini istemiyor. kapalı bahçelere bile sürülerini sokabiliyorlar. sizin anlayacagınız eğer bir köyün yerlisi değilseniz boşuna uğraşmayın sizi kabullenmiyecekler. kendileri hiç bir ücret ödemeden dededen kalma deyip devletin arazisini beleşe ekip biçiyorlar siz para verip satın aldığınız kendi arazinizi korumak isteseniz bile dağdan gelip bağdakini kovuyorsunuz oluyorsunuz...
saygılarımla
|
Malasef çok karektersiz insanlar köylerde olabiliyor. kendi arazime ceviz ektiğim halde karşı çıkanlar veya bana sorun yaşatmak isteyenler oldu .. Ama ellerinde tapu olmadığı için birşey yapamadılar. Eğer köyde birşey yapacaksanız kendi arazinize yapın derim.