Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TreeKing
@Lilium Buradan yazarsanızda sevinirim.
videodan anladığım kadarıyla(1. video) alt dalların gelişmesi için üst dallardan kesim yapmak gerekiyormuş galiba yarısı ve ya daha fazlası olarak, siz alttakini kesecem demişsiniz galiba öyle olmaması gerekiyor gördüğüm kadarıyla ama yani boyu iyi duruyor yarın problem çıkarmazmı altına nasıl gireceksiniz  Bizim bahçede bu tür budanmamış cevizler olduğu için söylüyorum  Siz bence yan dallardan vazgeçin. Yoksa sonra problem çıkarır. belli çekildeki dalları bırakın.
Cevize gelirsek lider diyebileceğimiz yer ne tarafa uzanıyor bana sağ taraf gibi geldi ama kendinize doğruda olabilir. Sağ tarafa ise 1-2-3 leri kesip, "o" işaretli yerden yeni bir sürgün çıkarmaya çalışmanız iyi olur gibi. Kendinize doğru uzanıyorsa o lider diyebileceğimiz o zaman 1 numara kalsın derim 2-3 kesin yine. Benim düşündüğüm bu kabataslak haliyle, bilmem daha çok bilenler ne düşünüyordur. 
|
Sayın treeking,size de teşekkür ederim cevabınız için. Ancak,fotoğrafta görünmüyor ama ağacın gövdesi 1.10 cm den fazla yükseklikte ve yeterli. Bu yüzden o kısa sürgünleri 1. kat yan dalları olarak geliştiricem. Yukarı çıkan dal da lider zaten.