View Single Post
Eski 07-03-2014, 06:34   #162
formullaone
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 566
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın formullaone, sanıyorum başlıktaki ilk videoyu iyi izleyememişsiniz, konu hemen hemen aynı alt dalları çalıştırmak

Bir izleyin anlamadığınız yer olursa yine cevaplarım.



Hayır,

Anlatması zor bir soru, inşallah anlatabilirim.

Bir sürgünün geri kesim yapmak için belli bir boya ulaşması gerekmiyor. O sürgünden ne yapmak istediğinizi bilmeniz gerekiyor ve buna göre müdehale gerekiyorsa ya da nereye gerekiyorsa orayı bilip ona göre müdehale.

O sürgünün ilerideki görevi ne olacak? o sürgün ağaçın neresinde? hangi görevi üslenecek? (vs) tüm bunlar filize nasıl ne kadar müdehale edilmesine karar verdirir.

Fotoğraftaki gibi alttaysa farklı uygulama üstteyse farklı uygulama yapmak gerekiyor.

Alttaysa ve biz bunu geliştirmek istiyorsak üstünü normalden fazla keserek ve geliştirmek istediğimiz dallara dokunmayarak serbest bırakıyoruz,

Üstteyse altlara normal bir kesim yapıyoruz üsttekine gelişim durumuna göre ya az ya da hiç dokunmuyoruz bu denge budayıcının ağaçın gelişimini göz önüne alarak uygulayacağı bir karardır.
Sayın lilium, videolarınızı izledim ancak sanırım tam anlayamamışım. Sizin videonuzdaki ağacın üst tarafında daha güçlü gelişen sürgünler var ama bu ağaçta üst tarafta sürgün yok,sadece lider var.

Lider oldukça yüksek,tepesini vurup 80cm-90cm boşluk verip 2. kat yapmaya teşvik ederim,alttaki kısa sürgünlere dokunmam,bu yaz uzayıp iyice güçlensinler. Teşekkür ederim tekrar.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön