Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag
Tarçının antimikrobiyal özellliği vardır. Kaktüslerde çürüme yapanlarda daha önce kullandım, kesinlikle etkili.
Toprak karışım oranlarına gelince değişik oranlar var. Ben bahçe toprağı, az miktarda cocopeat, kum ve vermikülit kullanmıştım. Perlit zamanla çamurlaşma yapıyor. Yerine vermiküliti tavsiye ederim.
Sizin hazırlayacağınız biraz su tutucu bir karışım olacak sanki. Perlitte, cocopeatte su tutucudur. Bahçe toprağı da ilave edin derim.
|
Sayın Sakdağ; bitkinizin durumuna üzüldüm. İnşallah kurtarırsınız. Toz tarçın genellikle kullanılıyor. Biraz tatlılık da bulunması nedeni ile belki besleyici bir özelliği de bulunabilir. Tip 2 şekere iyi geldiği Amerikalı bir beslenme uzmanı tarafından bulunduğundan beri bazı bitkilerin hiç bilinmeyen özelliklerinin de olabileceğini düşündüm.
Benim bildiğim karanfil tabi baharat olarak kullanılan tomurcuk karanfil ağız kokusunu giderdiği gibi diş ağrılarında da eskiden beridir kullanılıyor. Kendi gözlemim karanfilin antiseptik özelliği çok güçlü. O bölgeyi muhtemelen mikroplardan temizliyor. Çekilmiş karanfil içerisinde kalan naylon küreği bile bir süre sonra eritebiliyor. Toz karanfil deneyen var mı acaba.