View Single Post
Eski 06-03-2014, 15:13   #1390
TreeKing
Ağaç Dostu

TreeKing's Avatar

Giriş Tarihi: 19-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mozturkgss Mesajı Göster
Yakınmışız hocam bende Kayserideyim, bu sene babadan kalma 1 dönümlük üzüm bağı var. Şimdiye kadar bakamadım ama bundan sonra üzüm haricinde fazla su istemeyen badem gibi ağaçlar dikmeyi düşünüyorum. 1-2 badem, 1 kaysı 2 tane de elma ağacı var fakat meyve verimiyorlar, verseler bile çok zayıf ve az ürün veriyor. Bu ağaçlara budama haricinde önerileriniz var mı acaba?
bu sitede bu gibi konularda bilgi sahibi insan çok ben şu an burayla ilgili olduğum için yazdım ama pek online olan şu an yok gibi. Ben birşey diyemem sana abi ama aşı yapman iyi olur gibi görünüyor. Bende profil resmimde bir zerdali meyye veriyor fakat tadı çok bayat Aşı yapmakta istemiyorum; bilmem zaten şu an için, zamanında yapıldı tutmadı, şu an selvi boyluya nasıl kıyarım, yabani midir acaba böyle kavak gibi uzadı anlamadım.

Senin ağaçlara gelirsek: Şekerpare ayrı mı bilmiyorum ama çekirdeği tatlı ve meyveside olgun olduğunda çok güzel oluyor. Kayısıya yapılır belki. Diğer yandan elmalara da çevreden iyi elmaların aşısı bulunup birşeyler yapılabilir. İşin ehli kişileri bulursan hoş olur, 2-3 hatta meyvelik halde ise 1-2 sene de; aşı tutarsa meyvede alırsın. Elma zaten iyi aşı tutar; tutarsa ilerisi var kayısı ya dair bilgim yok aşılı ağaç olmadığı için. Birtek işte iyi ürün verip az dayanan aşı vişne üzerine kiraz; o da aşının aşırı büyüyüp alt gövdenin küçük kalmasıyla birlikte aşının öz aldığı yerin kopması sonucu aşının yavaş yavaş- dal dal kurumaya başlaması galiba.

Badem bende iyi bir türü var ama gönderme imkanım yok işte azda zaten bu sene çıksa da birşeyler yapabilsek ağaçlar uyanmış iyice badem, bu sene soğuk alır büyük ihtimal, kendimde ekemedim zaten öyle çiftçilik filan alakam yok ama bakmak gerekiyor diye düşünüyorum evlatlık kaldı sayılır sonuçta bakarsan hayırlı evlat bakmazsan hayırsız evlat olup çıkarlar sonrada yuvadan kopup odun-çirpi oluverirler.

TreeKing Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön