Lupin çok güzel görünüyor. Okla gösterdiğiniz yerin tam olarak seçememekle beraber önemsiz olduğunu düşünüyorum. Eğer güneş altındayken üstünde su damlacığı kaldıysa mercek etkisi yapıp küçük bir yanık olmuş olabilir ama sorun değil. Artık sisleme şeklinde sulama yetmez, damla sulama yapmaya başlayın. Ben bir pet şişenin kapağına küçük bir delik açıp suluyorum. Toprağın üstü biraz kuru duruyor ama altı daha nemlidir. Torf normal topraktan daha çok su tutar, o yüzden sadece üstten bakarak karar vermeyin, parmağınızı toprağa bastırdığınızda nemliyse iyidir. Poşetin altını sıktığınızda fazla suyun orda birikmiyor olması lazım ama toprağın da en dibe kadar nemli olması lazım. Bu söylediklerim sadece lupin için değil diğerleri için de geçerli. Görünüşten tahminim biraz daha sulanmaları gerektiği yönünde. Sulamayı sabahın erken saatlerinde yapın. Akşamdan yapılan sulamalarda tüm gece toprak ıslak kaldığından küf yapma ihtimalini arttırır. Yapraklar yeni çıktıkları için hafif sarımtırak, güneş gördükleri gibi yeşile dönerler, merak etmeyin. Bu aralar havaların bozması biraz şanssızlık oldu ama yine de mümkün olduğunca gün ışığından yararlandırın. Lupin benim de çok beğendiğim bir bitki, ayrıca dayanıklı ve hızlı gelişir, ileri doğru çiçekli hallerinin fotoğraflarını bekliyorum sizden
Brachyscome susuz kalmışa benziyor. Onlara da üstlerine gelmeyecek şekilde damla sulamaya geçin. Toprağa yatanların gövdelerini biraz toprakla destekleyin, belki toparlarlar. Aradan kayıplar olabilir. Benim gözüme biraz cılız gözüktüler ama önümüzdeki günlerdeki gelişimleri iyi olursa endişelenecek bişey kalmaz.
Hercailer de artık topraktan baş kaldırmaya başlamış yalnız sulama az, o da damla sulama ve güneş istiyor. Hava kapalı da olsa gün ışığı aldırın. Gündüz aydınlık pencere önlerine yerleştirin. Bence üstünü kapatmanıza hiç gerek kalmamış. Üç çeşit için de artık şaşırtma zamanına kadar başka yapacak birşey yok. Bekleyip göreceğiz bundan sonrasını