View Single Post
Eski 05-03-2014, 18:34   #229
Adil
Ağaç Dostu

Adil's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Yayla evini inşaat mühendisi ile jeofizik mühendisi iki arkadaşın yardımı ve önerileriyle kendim yaptım müteahhit kullanmadan. Pek çok deneyimim oldu inşaat esnasında. Burayla ilgili olanı ise işin anahatlarını bilerek pek çok işi ustasından bile daha iyi yapabilirsiniz. Çünkü adamların amacı işi bilinen yöntemlerle yapmak ve parasını almak. Fazla para da versen, ikramı da esirgemesen daha fazlası çıkmıyor adamların elinden. O yüzden @Adil gibi güzel yapılmış ve uğraşılmış yani emek harcanmış 'el işi' ni görünce mutlu oluyor, imreniyorum.
Ufak taşları arada boşluk kalmayacak şekilde yerleştirmek inanın kolay değil ve çok zaman alıyor. Minimum açıklığı sağlayacak taşı seçmek için tek tek deniyorsunuz, tabi renk uyumunu da göz ardı etmemek lazım. Avuç içi kadar yeri yapmak birkaç saati alıyor. Haliyle daha bitmedi, inşallah bu yaz bitirecez
Sayın TCM.
İnsanın kendi yaptığı daha kıymetlidir.Yaptığınız eserle gurur duymakta ayrı bir güzellik.Her insanın bakış açısı farklıdır.10 tane ressam alın bir manzarayı çizmelerini isteyin.Hepside farklı özelliklere sahip eser çıkartır.Her ressamın gördükleri farklıdır.Uygulamalardada farklılıklar göze çarpar.
Mesela bu havuz tamamen kendi hayal ürünüm.Belki daha iyisini yapabilirdim diyede düşünmeden edemiyorum.Ben yapamam dediğim hiç bir iş yok.Her şeyi denerim yapmaya çalışırım.Yaptıkçada kendimi geliştiririm.Bunun yaşıda yok.
Sizinde bir bakış açınız var.Bunu hayata geçirebilirsiniz.Düşüncelerinize hayat verebilirsiniz.En önemli şey cesaret. Sizin yaptığınız iş biraz sabır istiyor.
İkimizede kolay gelsin.

Adil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön