View Single Post
Eski 04-03-2014, 20:49   #2562
sardunyadervis
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

sardunyadervis's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Çılgınsınız

Ama bu iyi anlamda bir çılgınlık, feyz alıyorum.

Ben bu ph konusunu Sayın Sakaki ve bir başka arkadaşla görüşmüştüm. Görüştüm derken, hiçbirşey bilmiyordum sağolsunlar epey bilgi verip aydınlatmışlardı beni.

Evde strip var ama tarih vardı üzerinde, tarihi geçtiği için hiç kullanmadım, doğru sonucu vermez diye.

Kahve telvesini, çayı, limon tuzunu hepsini forumdan okudum ben de, ancak hangi sayfada hatırlamıyorum şu an. Hepsi ph düşürür deniyordu. Farklı konularda farklı kişilerce bahsedilmiş, bu durumda güvenilir bilgi olarak değerlendirdim ben.

Sirkeyi hiç denemedim, sanırım denemem de, ne bileyim, ne olur ne olmaz.

Çay bu arada sanırım çay posası, yani demlikte kalan, döktüğümüz kısım.

Kahveyi sadece 2 kez yılbaşı çiçeğimde denedim. Limontuzunu da limon fidelerime uygulamıştım birkaç kez.

Bir de gene forumda asidik toprak seven bitkiler sayıldığında açelya filan gibi şeylerin yanında sardunya ismi de geçiyordu bir mesajda ama emin olamamıştım ben.

Artık - kendi adıma konuşuyorum - eminim ve denemeyi düşünüyorum. Tercihimi de limon tuzu veya çay posasından yana kullanacağım çünkü kahve (ve bir miktar çayın demi) karıştırılmış su ile suladığım o çiçeğin toprağı biraz katılaştı sonradan, sonraki normal sulamalarda su hemen emilmedi, yüzeyde kaldı. Kahve sanıyorum ince bir tabaka oluşturdu kuruyunca.

En güzeli sizin de belirttiğiniz gibi bu uygulamayı yapmadan önce ve sonrasında ph'ı ölçmek. Ancak ben bunu yapamayacağım için azar azar yapmak, temkinli gitmek en güzeli - her sulama suyunda değil de, arada bir yapmak gibi veya çay artığı ekleyeceksek az koymak gibi.

Sevgili maki01 ve diğer arkadaşlar, sirkeyi veya diğerlerini sardunyanızda nasıl ve ne sıklıkta uyguladınız? Sardunyanızın türü neydi?
Bende sizin gibi temkinli olarak arada bir çay demini soğumuş tabi kullanıyorum
Arada elma sirkesi 1 Lt ye bir tatlı kaşığı kadar sirke Demir takviyesindede bulunurmuş yabancı sitelerde 1 galona 3 yemek kaşığı diyor
Sardunyalarımın yaprakları canla canlı sirke kullanılınca mantarada iyi geliyormuş bunlar tavsiyeler tabi yabancı sitelerden
Bu arada sardunya klübü fikri Süpermiş

sardunyadervis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön