Çılgınsınız
Ama bu iyi anlamda bir çılgınlık, feyz alıyorum.
Ben bu ph konusunu Sayın Sakaki ve bir başka arkadaşla görüşmüştüm. Görüştüm derken, hiçbirşey bilmiyordum sağolsunlar epey bilgi verip aydınlatmışlardı beni.
Evde strip var ama tarih vardı üzerinde, tarihi geçtiği için hiç kullanmadım, doğru sonucu vermez diye.
Kahve telvesini, çayı, limon tuzunu hepsini forumdan okudum ben de, ancak hangi sayfada hatırlamıyorum şu an. Hepsi ph düşürür deniyordu. Farklı konularda farklı kişilerce bahsedilmiş, bu durumda güvenilir bilgi olarak değerlendirdim ben.
Sirkeyi hiç denemedim, sanırım denemem de, ne bileyim, ne olur ne olmaz.
Çay bu arada sanırım çay posası, yani demlikte kalan, döktüğümüz kısım.
Kahveyi sadece 2 kez yılbaşı çiçeğimde denedim. Limontuzunu da limon fidelerime uygulamıştım birkaç kez.
Bir de gene forumda asidik toprak seven bitkiler sayıldığında açelya filan gibi şeylerin yanında sardunya ismi de geçiyordu bir mesajda ama emin olamamıştım ben.
Artık - kendi adıma konuşuyorum - eminim ve denemeyi düşünüyorum. Tercihimi de limon tuzu veya çay posasından yana kullanacağım çünkü kahve (ve bir miktar çayın demi) karıştırılmış su ile suladığım o çiçeğin toprağı biraz katılaştı sonradan, sonraki normal sulamalarda su hemen emilmedi, yüzeyde kaldı. Kahve sanıyorum ince bir tabaka oluşturdu kuruyunca.
En güzeli sizin de belirttiğiniz gibi bu uygulamayı yapmadan önce ve sonrasında ph'ı ölçmek. Ancak ben bunu yapamayacağım için azar azar yapmak, temkinli gitmek en güzeli - her sulama suyunda değil de, arada bir yapmak gibi veya çay artığı ekleyeceksek az koymak gibi.
Sevgili maki01 ve diğer arkadaşlar, sirkeyi veya diğerlerini sardunyanızda nasıl ve ne sıklıkta uyguladınız? Sardunyanızın türü neydi?