Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mozturkgss
Elinizde bulunuyorsa badem tohumu gönderebilir misiniz?
Neden fide değil de tohum derseniz susuz bölgelerde çekirdekten çıkma oranı daha yüksekmiş. Yardımcı olursanız sevinirim.
|
gönderecek durumda olsam iyi verim alan bir bademi gönderirdim ama durum müsait, zaten tükkettik az kaldı, kendime de ayırdım ekmek için ama ekmedim, gerçekten badem içiyle dışıyla baya büyük.
Siteye yaklaşık 1 sene önce kayıt oldum ama aktif olamıyordum daha yeni mesaj atıyorum, site harika ama biraz bazı bölümler karmaşık ya da bana öyle geliyor. Ben şu an üniversite öğrencisiyim, bahçemiz filan var, babam 3-4 sene önce vefat etti bahçe elimize kaldı, bazı özel işlemler var ama bahçe için yapılabilecek maddiyata vurmayacak şeyleri yapmak istiyorum.
Sulamada ne yazıkki bir sıkıntı bahçemizde ceviz, elma, zerdali,
badem, armut, erik(güz, sarı, can) ağaçları var. zamanında 4-5 sene öncesinde kadar babam söyler biz yapardık ama yapılandırması bize kaldı budanmalar falandır filandır internetten yeni yeni öğreniyorum bu sene cevizlere, bademe(badem geç oldu

) el attım. Meyveleri de budayacağım, budama hakkında internetteki bilgilerden ve videolardan faydalandım, dayım biliyor-bilmiyor ama biliyor az çok yardım etti ceviz kısmına.
Zamanında babamın ağaçlara kıymadığını gördüm... Plansız sadece bahçem olsun amacıyla bir çok ağaç dikmiş sadece çalışmış bilmeden sulamış vs. emek vermiş bir şekilde. Ağaçlar hiç yeteri budanmamış zaten 4-5 senede benim el attığımda işde çıkmazdı o da etki etti. Cevizler desem 2 kış önce şiddetli bir soğuk oldu. O soğuk cevizleri hasta etti yavaş yavaş gidiyorlar özden kuruyorlar...
Daha yazılacak çok şey var... Ama kabataslak yazdım, karışık anlatım yaptıysam özür dilerim. Yaşadığım yer İç Anadolu-Kırşehir. Cevap verip beni gören olursa sevinirim. Bu bölüm aktif değilse en azında bulunmam gereken yer hakkında uyarı yaparsanızda sevinirim.