Konu: Amaryllis
View Single Post
Eski 03-03-2014, 21:08   #1241
gökhan Arslan
Ağaç Dostu

gökhan Arslan's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nihat.k Mesajı Göster
Hoş geldin arkadaşım. Umarım çiçeklerini büyütür keyfine varırsın.

1- Saksıya alırsan balkonunda büyütebilir , kolay ulaşabileceğin bir noktada olduğundan çiçeklenme zamanı sık sık balkona çıkıp izleyebilirsin.

2- Çiçekleri bahçede yetiştirmek çiçeğin gelişimi açısından daha avantajlıdır. Bitki yazın sıcak dönemlerinde bol suyu kaldırabilir ancak diğer dönemlerde sık sulama yapıp bitkiyi boğmamak gerekir.

3- Toprak seçiminde bahçe toprağının ve torfun kendine göre avantajı vardır. Torf bitkinin kök gelişiminde kolaylık sağlar. Gözenekli olduğundan köklerin hava almasını sağlar. Ancak besleyici değildir. Bahçe toprağı besleyici fakat sık yapısı sebebiyle bitki torftaki kadar rahat olmaz. Ben çiçeklerimde (derin kare) saksının tabanına bahçe toprağı , yüzeyine torf koyuyorum. Dilersen böyle yapabilirsin.

Ekim için havanın 20 derece civarı olacağı zamanı beklerdim şahsen. Bu zamanda ekersen büyük , soğuklama görmüş soğanlarsa çiçek vereceklerdir ancak kök salmayıp gövdelerindeki suyu kullanacaklarından bitki küçülecek, belkide ölecek. Riske girmek istemiyorsan , Soğanları serin karanlık bir yerde mümkünse kutuya koymadan üst üste yığmadan beketmelisin.
Nihat Abi teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Aslında ben bugün soğanların saçaklarını temizleyip daha sonra da güzelce gazete kağıtlarına sardım. Soğanları iyice muhafaza etmek için buzdolabında eylül ayına kadar bekletmeyi düşünüyorum sizce bu şekilde davranmam doğru olacak mıdır? Dışarıda bekletirsem soğanların bozulacağını düşündüm malum İzmir sıcak memleket : ) . Aslında elimde çam gübreli güzel bir toprak var ve saksı da mevcut. Sizce toprağa ekip gölge bir yerde Eylüle kadar bekletmeli mi yoksa dediğim gibi ısının 5 - 6 derecede sabit kaldığı buzdolabına mı almalı?

gökhan Arslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön