Konu: Amaryllis
View Single Post
Eski 02-03-2014, 10:57   #1239
nihat.k
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan Arslan Mesajı Göster
Arkadaşlar merhabalar. Bir hafta önce Hollanda'dan bana 15 adet Amaryllis soğanı geldi. Aslında forumu biraz gezindim ve soğanları hemen ekmem konusunda bilgi edindim. Yine de ihtiyatlı olmak gerekir diye düşünüyorum. Bir kaç soru soracağım;

1. Saksıya almak en mantıklı yol mudur?

2. Saksıya almak en mantıklı yol ise bu durumda sulama sıklığı ve yeri konusunda nasıl davranmam gerekir?

3. Son olarak toprak seçiminde nasıl davranmalıyım?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hoş geldin arkadaşım. Umarım çiçeklerini büyütür keyfine varırsın.

1- Saksıya alırsan balkonunda büyütebilir , kolay ulaşabileceğin bir noktada olduğundan çiçeklenme zamanı sık sık balkona çıkıp izleyebilirsin.

2- Çiçekleri bahçede yetiştirmek çiçeğin gelişimi açısından daha avantajlıdır. Bitki yazın sıcak dönemlerinde bol suyu kaldırabilir ancak diğer dönemlerde sık sulama yapıp bitkiyi boğmamak gerekir.

3- Toprak seçiminde bahçe toprağının ve torfun kendine göre avantajı vardır. Torf bitkinin kök gelişiminde kolaylık sağlar. Gözenekli olduğundan köklerin hava almasını sağlar. Ancak besleyici değildir. Bahçe toprağı besleyici fakat sık yapısı sebebiyle bitki torftaki kadar rahat olmaz. Ben çiçeklerimde (derin kare) saksının tabanına bahçe toprağı , yüzeyine torf koyuyorum. Dilersen böyle yapabilirsin.

Ekim için havanın 20 derece civarı olacağı zamanı beklerdim şahsen. Bu zamanda ekersen büyük , soğuklama görmüş soğanlarsa çiçek vereceklerdir ancak kök salmayıp gövdelerindeki suyu kullanacaklarından bitki küçülecek, belkide ölecek. Riske girmek istemiyorsan , Soğanları serin karanlık bir yerde mümkünse kutuya koymadan üst üste yığmadan beketmelisin.

nihat.k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön