View Single Post
Eski 02-03-2014, 02:21   #2556
Cymbelina
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Çok teşekkür ediyorum sevgili Cymbelina

Toprak pH'ını doğru ölçebilen cihazlar benim bütçeme göre çok pahalı, yanlış hatırlamıyorsam 500 lira civarında. Ölçümleri pH test kağıtları ile yaparak sulama suyunun pH'ını kontrol edebilmek mümkün ve kolay ulaşılabilir . Verdiğin linkleri yine hızlıca ( Notumu aldım, okumaya devam edeceğim ) incelediğimde 6 civarında pH tüm türleri kurtarıyor sanki.

Menekşelerde pH düşürmek için oksalik ya da fosforik asit öneriliyor. Fosforik asit aldım ancak içeriğinde eser miktarda da olsa arsenik olduğunu okuyunca kullanamadım. Bu endişem bilgi eksikliğimden de kaynaklanıyor olabilir, eser miktarda arseniği kimbilir başka hangi malzeme ya da gıdalardan zaten alıyoruzdur

Kahve telvesinin pH düşürmek amacıyla kullanıldığını hiç duymamıştım, düşürüyor mu? Sirkeyi biliyorum ama

Not :Az önce içtiğim çaydan örnek alıp test striple baktım, pH nötr gibi 7 yani.
Çılgınsınız

Ama bu iyi anlamda bir çılgınlık, feyz alıyorum.

Ben bu ph konusunu Sayın Sakaki ve bir başka arkadaşla görüşmüştüm. Görüştüm derken, hiçbirşey bilmiyordum sağolsunlar epey bilgi verip aydınlatmışlardı beni.

Evde strip var ama tarih vardı üzerinde, tarihi geçtiği için hiç kullanmadım, doğru sonucu vermez diye.

Kahve telvesini, çayı, limon tuzunu hepsini forumdan okudum ben de, ancak hangi sayfada hatırlamıyorum şu an. Hepsi ph düşürür deniyordu. Farklı konularda farklı kişilerce bahsedilmiş, bu durumda güvenilir bilgi olarak değerlendirdim ben.

Sirkeyi hiç denemedim, sanırım denemem de, ne bileyim, ne olur ne olmaz.

Çay bu arada sanırım çay posası, yani demlikte kalan, döktüğümüz kısım.

Kahveyi sadece 2 kez yılbaşı çiçeğimde denedim. Limontuzunu da limon fidelerime uygulamıştım birkaç kez.

Bir de gene forumda asidik toprak seven bitkiler sayıldığında açelya filan gibi şeylerin yanında sardunya ismi de geçiyordu bir mesajda ama emin olamamıştım ben.

Artık - kendi adıma konuşuyorum - eminim ve denemeyi düşünüyorum. Tercihimi de limon tuzu veya çay posasından yana kullanacağım çünkü kahve (ve bir miktar çayın demi) karıştırılmış su ile suladığım o çiçeğin toprağı biraz katılaştı sonradan, sonraki normal sulamalarda su hemen emilmedi, yüzeyde kaldı. Kahve sanıyorum ince bir tabaka oluşturdu kuruyunca.

En güzeli sizin de belirttiğiniz gibi bu uygulamayı yapmadan önce ve sonrasında ph'ı ölçmek. Ancak ben bunu yapamayacağım için azar azar yapmak, temkinli gitmek en güzeli - her sulama suyunda değil de, arada bir yapmak gibi veya çay artığı ekleyeceksek az koymak gibi.

Sevgili maki01 ve diğer arkadaşlar, sirkeyi veya diğerlerini sardunyanızda nasıl ve ne sıklıkta uyguladınız? Sardunyanızın türü neydi?

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön