View Single Post
Eski 01-03-2014, 17:30   #92
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster

Bir de şu var, adı sanı fazla duyulmuş seralardan ne almaya kalkarsanız kalkın pahallı alırsınız. Belki bitkinin albenisi daha fazladır ama daha pahallıdır.
Evet, çok haklısınız Güler Hanım..

Geçen hafta Chimonantus Proceux bakmaya gitmiştik eşimle, Büyük Çamlıca fidanlığına..

Aradığımızı bulamadık ama..gelmişken birkaç tane camellia alalım dedik ama fiyatlar gerçekten astronomikti..

70-80 santim boyunda kamelyalar 120 lira falandı..biraz ağaçımsı olanlar 300 lira gibi aklımda kaldığı kadarıyla..
Hiçbir şey almadan döndük..

Geçen hafta bizim cumartesi pazarında 65-70 yaşlarında karı koca iki ihtiyarın kamelya, açelya, gardenya sattığını görmüştüm..
Bugün tekrar gittim sabah erkenden..

Sanırım 3 yaşında 50-60 santim boyundaki beyaz, pembe, kırmızı kamelyalardan kendi apartmanımın etrafına dikmek için 4 adet aldım..tanesini 15 liradan..Bir tane de gardenya vardı..onu da 10 liradan aldım..

Toplam 70 lirayı kendi cebimden verdim..anarlar beni dedim..

Derken, bahçevan çocuklarla dikim yerlerini hazırlamaya başladık..

Yöneticimiz hanımefendi geldi hemen yanımıza..

Ardından, 4-5 komşumuz daha indi aşağıya..
Ben komşulara söylemiştim bazı orijinal türlerden bulup ekeceğimi..Hepsi, katkıda bulunuruz diye söz vermişti bana..
Ama yöneticimiz buna izin vermedi..Hemen sordu bana kaç lira ödediğimi ve hemen çıkardı uzattı avucuma 70 lirayı..

Onun da çok hoşuna gitti bu bitkiler..
Şimdi, diğer bloklarda oturanlar bunları görünce kıskanırlar belki, onlar da isterler, dedi..
Ben telefon ettim kamelya satan amcaya hemen kaç tane varsa ayır, bekle biz geleceğiz dedim..

Bizim kamelyaları diktikten sonra akşamüstü gidip 6 adet daha aldık..Haftaya da gardenya alacağız biraz daha..

Eklenen Resimler

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön