Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lookcool
******.. ilk uygulamadan sonra bügün itibariyle torf üzerinde küflenmeler meydana geldi normal midir?
|
Havalandırmaişlemini kaç saat yapıyorsunuz? Birde üzerine örttüğünüz film ile torf mesafesi ne kadar? BU mesafa ne kadar az ise mantar hastağılı o kadar çabuk yayılır.
Bu mesefa en az bir karış olmalıdır ki fazla nem mantar yapmasın.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sltnclb
bende yeni başlayanlardanım sitenizden araştırma yapıp bir cesaret sebze tohumları ektim.Marul havuç ve kornişonlarım çıktı fakat,
marullar çok sık çıkmasına rağmen gerçek yaprağa dönmeden bir bir ince uzun boy verip öldüler.
havuçların akıbeti de marullara benzeyecek gibi boyları attı ama daha gerçek yaprağa gelemeden boyunları bükülmeye başladı gibi
kornişonlerimde çok güzel çıktı. boyları uzadı gerçek yapraklarının filizcikleri göründü fakat bugün bir tanesinde kendini bırakmışlık gördüm.Ben aparman dairesinde yetiştiriyorum.Sıcaklık olsun diye kalorifer peteğinin üzerindeki cam önündeler hem ışık alsın hem ısısını korusun diye.Ama sulamayı mı dengesiz yapıyorum bilemiyorum sabah baktığımda toprakları kuru oluyor.suluyorum fısfısla bu seferde sanki boğuluyor gibiler ölen marullarımım kökleride cansız ve toprağı tutmamış gibiler.Yardımcı olurmusunuz.Kornişonlerimide kaybetmek istemiyorum 
|
Güneş görme durumu nedir? Bitki yeterli güneş ışığını almaz ise boya gider ve kök kısmından çürüme yapar.
Sıcaklığın 25 dereceyi geçmemesi gereklidir. Sulamayı tek seferde yapacağınıza torfun nemli kalmasını sağlarsanız sorun çıkmayacaktır. Bu şekilde her gün bile sulama yapabilirsiniz.
Kökler tam gelişmiyor ise, torf karışımına çok az toprak düzenleyici ve kök gübresi kullanabilirsiniz.