View Single Post
Eski 27-02-2014, 22:52   #728
saklıorman
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Merhaba,

Çelik alırken her zaman geçen senin sürgünleri veya 1 yıllık sürgünler alınır. Bu çelikler 3-4 göz olarak alınır, en az 1 gözü torfta olacak şekilde dikilir.

Ağaçlarda çelikleme işlemi çoğunlukla uykusayken veya ağaca su yürümeye başlamadan önce yapılır. Eğer akasya ağacı uyandı ise ****** köklenmede risk olacaktır. Siz yinede deneme yapın derim.

Odunsu çeliklerde hormon kullanımı köklendirmeyi hızlandıracaktır. Köklendirici kullanmak istemiyorsanız perlit ve torf karışımına çeliklerinizi diktikten sonra ısıyı ve nemi yeterli derecelerde tutun. Bu biraz zor ******, köklendirici kullanmak daha mantıklı..
Cevabınız için çok teşekkür ederim..
Bu forumun "Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)" başlığı altında Mine Pakkaner'in bir yazısını okumuştum çelik almak ile ilgili ve o yazıda her ağacın çelik alma döneminin farklı olduğunu yazıyordu..
Örneğin atıyorum,akçaağaçtan çelik alma dönemi haziran ayı,çınardan çelik alma dönemi nisan ayı vb gibi..
Orada bir liste vermişti ve o listede akasya ağacı yoktu.O nedenle bende akasya ağacından hangi dönemde çelik almamın uygun olacağını sormuştum burada..
Çelik alma dönemi Mine Pakkaner'in söylediği gibi her ağaca göre farklılık göstermiyor mu yani?

Birde bir kişinin,akasyanın çok arsız bir ağaç olduğunu söylediğini duymuştum ve akasyadan çelik alınıp suya konulduğunda kökleniyormuş söylediğine göre..
Bu doğru olabilir mi??
Hiç deneyen var mı acaba??
Akasya ağacı da söğüt gibi yalnızca suya konularak köklenebiliyor mu??

saklıorman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön