View Single Post
Eski 27-02-2014, 23:50   #1837
In God We Trust
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Bitkilerde aynı insanlar gibi, iyi ve dengeli beslerseniz bol meyve alırsınız. Satıcı hileleri derken: bol meyve çiçek için hormon kullanırlar, bir müddet sonra bitki aniden çöker. Çünkü hormon muptelası olmuştur, dopink maddesi gibi bir şey. Böyle bitkiler çiçekli ve meyveli ithal edilen bitkilerdir çoğunlukla.

Bitkilerini iyi ve dengeli besleyen üreticilerin bitkileri uzun süreli sağlıklarını devam ettirirler, alıcı (müşteri) sağlıklı kalması için dengeli besinler kullanmazsa bitki depolarını ve kaynaklarını bitirdikten sonra gerilemeye başlar.

Tavsiyem bütün fidancılar diye bir genelleme yapmayın, bir çok müşterim var benden daha güzel bakıyorlar bitkilerine. Saksı içerisinde 40 civarında limon meyvesi alan bile var.
Yanlış anlaşıldıysam çok özür dilerim gerçekten kimseyi zan altında bırakmak gibi bir niyetim yok sadece mesela sayın romantikten aldığım bir limon fidanı var benim bahçeme diktim aldığımda 1 meyvesi vardı şuan üzerinde 20 civarı çiçek var yolda gördüğüm bir fidancıdan aldığım limon ise hemen yanında aldığımda 10 ufak meyvesi olmasına rağmen hala çiçek dahi açamıyor ikisi de aynı cins ikisi de üç yaprak üzerine dipten aşılı diplerine aynı marka torf doldurdum ikisine de aynı miktar su verdim ikisine de voodoo juice harici bir ekstra kullanmadım ancak durumu da çözemedim?

In God We Trust Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön