View Single Post
Eski 26-02-2014, 19:11   #38
celalim01
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Giriş Tarihi: 20-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Düzgün konuşması için erkek olması, alışması ve yine konuşması içinde mümkün olduğunca küçük olması gerek. Kendi gözlemim ve duyduğum başka bir ayrıntı; alışan ve konuşan erkek kuşların sonradan eşlenmesi mümkün olmuyor.
Bizim kuşumuz halen beş yaşında, şu ana kadar konuştuğu kelime sayısı 20 yi geçmiştir. Ancak ilk öğrendiklerini tekrar etmezseniz unutuyorlar. Şu an 7-8 kelimede. Çekebildiğim kadarıyla kaydetmiştim bilgisayara. Neredeyse düzgün cümleler kuruyordu. "Nerdeymiş benim canım aşkım" gibi Eşim ilgilendiği için onun tarzıyla söylüyordu kelimeleri. İlk başta "canımın içi" diyordu, sonra "canımın dibi" ne döndürdü, şimdide "canımın cibi" diyor. Yani ilgilenirseniz karşılık veriyor. Kimi kuşlar da ne kadar nazik davransanız, ne kadar ilgilenseniz de "yoz" oluyor insanlardaki gibi. Biz elimizdekini denk getirene kadar 3-4 kuş değiştirdik. Allahtan satan arkadaşımızdı da sorun çıkmadı.
Konuşması için illa yaşının küçük olması gerekmiyor.Kendi kuşuma eş aldım,konuşuyordu.hemde oldukça güzel konuşuyor cümle kuruyordu.Çeşitli farklı sesler ,ziller,oyun sesleri yapmakta idi.Sonraki aldığım eşini de benim diğer kuşum egitti oda bazı şeyleri söylemeye başlamıştı.Ona hiç bir şey alıştırmaya çalışmadık.öbür kuşu taklit ederek kendisi öğrendi.Ama dediğiniz gibi her kuş konuşacak diye bir kaide yok bazıları konuşabiliyor bazıları konuşamıyor.Bu kuşunuza ve sizin ikinizin aranızda meydana gelen sevgiyle alakalıdır.

celalim01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön