Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo
Toprak maalesef eski toprağı, elimde uygun toprak yoktu.4 tatlı kaşığı su verdim. Ama bizim ev çok sıcak 1 haftaya çok kurumaz inşallah. Odama aldım, diğerlerinin yanına, kaloriferi de kapattım kurumasınlar diye. Anne bebeği besleyeceğine upuzun köklerle saksıyı doldurmuş, anca kendini büyütmüştü. Azarladım biraz 
|
Toprağı bu yüzden sordum.Toprak yeni olsaydı sadece sulama yeterdi.Gübre verin o zaman toprak çok eski.Yakınınızda market varsa çiçek çoşturanın menekşe için olanı kolay bulunur,ama özellikle menekşe için olan makinin yazısı burada, :
http://www.agaclar.net/forum/1004096-post39.htm menekşe genel bakım olanı seçin üresiz.
Diğer marka epey pahallı, çiçek çoşturan hesaplı ve kolay bulunur.
Mutlaka besin lazım eski toprakta sudaki kısıtlı mineralden başka bir şey almayacaklar büyüme çok zor olacak.
1 litreye 1 kapak yazar ortalama hep öyle,siz 1 litreye 1 çay kaşığının yarısını koyun ,fazla kaçırmayın kavrulurlar. Çok çalkalayın,duruma göre büyüyünce 1 tam çay kaşığı devam edersiniz. Dediğim gibi sulama çok uzun aralıklarla olsun. Sık sulamayın.
Hep aynı hataya düşüyoruz, yaprak geç yavru veriyor, toprak eskimiş yavru geç gelmiş, besinsiz yerde büyüyümemiş oluyor.Birde suyu çok verince büzülüyor,buruşup ölüyor.