Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardunyadervis
Bodrumdada lazım izmirde bile lazım oluyor ev içi olduğu için hava daha kuru evde sera ortamı soğuktan ziyade nem icin 70% oranında ki ortamları seviyor ama sera yapamam ara ara sisleme yöntemi kullanarak fısfısla nem yaparım diyorsanız o da işe yarar benim genelde çeliklerim dışarıda sera yapamıyorum durumumdan dolayı annemin yardım etmesi lazım ama bende fısfıs ile nemlendiriyorum hem benim odam da nemleniyor  bu mevsim uygun çeliklere yapmak için yaprağın topraga giren yerini verev kesip 1,5 - 2cm kadar derine sokun birazda sevgi enerjisi ve tutun tamam mı? Deyin pazarlık edin dua etmek isterseniz dua edin
|
Bodrum izmirden rutubetlidir, hatta su içindeyiz bodrumda diyebilirim.Yazın sıcağı daha buram buram çekmemizin sebebi bu.
İzmirde hava aynıdır bodrumla ortalama.Ama inanın daha izmir kuru, derviş beyin dediği gibi nemi azdır.
Ben izmire geldiğimde eklem sorunlarım yok denecek kadar azalır.
Bodrum dışına çıktığımda da azalma yaşarım.
Menekşeler için bodrumun kış iklimi nem açısından ideal aslında.
Serasızda sonuç aynı olacaktır.
Fakat soğuğu çoktur ısıyı yükseltmek lazım.
Ben serayı ısıtma amaçlı kullanıyorum gerektiğinde.
Biz evde Klima ile iklimleniyoruz.Kışın çalıştığında bariz kuruma oluyor ,rutubetten kurtuluyoruz.Menekşeleri de seradan çıktıktan sonra klimanın olduğu odada derviş beyin yaptığı gibi fısfıslıyorum.
Ve sevgi kısmı bu gerçekten doğru, mesela fıs fıs bile hissederek olmalı.İhyiyacı olup olmadığını kalbiniz size söylüyor

Şevkatiniz yoksa ezbere bir fıs fıs ya da sulama hatası anında çürüme olarak davranışınıza cevap veriyor