View Single Post
Eski 24-02-2014, 21:07   #417
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce Mesajı Göster
Bu arada nergizlerinize bayılıyorum, keşke bahçem olsa diyorum sizin paylaşımlarınıza bakarak. Bakonda nergizlerim uzamadı hiç bakalım belki acele ediyorum. Sevgiler...
İlk olasılığı yazayım hemen..
Saksı sulamalarındaki hatalar nergislerin gelişimini etkiler..Nergisler 25-30 santim derine kök saldıkları için, saksı sulamalarında hafifçe saksı altlığında su görünene kadar su verilnmelidir..Eğer üstten azar azar su veriyorsanız, alttaki toprak kuru kalabileceği için kökler kuru ortamda kaldıklarından, gelişimleri duraksayabilir..

İkinci olarak, her nergis türünün farklı iklim istekleri olabiliyor..Bazı türler çok soğuk, bazıları ılıman iklimlerde daha iyi gelişim gösterebiliyor..Genellikle her tür nergisin gelişimi, kışın hava sıcaklıkları 14-15-16 derecelerde seyrederse, o denli hızlanır..Havalar serin geçtikçe gelişimlerini yavaşlatırlar..

Örneğin, benim balkonumda 13 çeşit nergis var..Hepsini aynı gün ekmeme rağmen, bazıları çiçek açtı, bazıları tomurcuklarını patlatmak üzere, bazıları tomurcuk gösterdi, bazıları ise ekimden neredeyse 90 gün geçmesine rağmen henüz daha yeni yeni toprak üstüne attı kendini..

http://www.agaclar.net/forum/1251335-post1984.htm

Balkonlarda soğanlı yetiştirmenin en önemli şartı, derin-geniş saksıları seçmek ve onları günlük en az 5-6 saat güneş gören bir yerde büyütebilmektir..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön