View Single Post
Eski 23-02-2014, 21:56   #163
turkanatalay
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nihat.k Mesajı Göster
Tahminim belladonna değildir. Bu çiçek hippeastrum ile karıştırılıyor. Hippeastrumun kırmızısı çok yaygındır. Dediğim gibi bu sitedeki amaryllis forumda işlenen çiçek asıl olarak hippeastrumdur. 41. sayfada kırmızı hippeastrum resmi bulunuyor. Bu forumun bir önceki sayfasında ise benim koyduğum amaryllis belladonna kırmızı renk resmi bulunuyor. Ayırt edebilmek için bu çiçekleri tanımak gerekir. Amaryllis belladonna yapraklar tamamen kuru iken çiçek sapı çıkartır. Bu forumda çoğunlukla crinum türünün resimleri konulmuş.
Sayın Nihat, kırmızısı belki dediğiniz gibi hippeastrum olabilir. Onun yaprakları şu anda daha yeni çıkıyor.Bugün Aydın'daydım. Annemde. Kırmızı olan bir saksının içine sıkışıp kalmış yazık. İrili ufaklı 10 soğan olmuş. Bugün böldüm hepsini. Kırmızı yapraklarını daha yeni çıkarıyor yani ayırmaya müsait durumda ve zaten yaprak şekli de Bella Donna'dan oldukça farklı. Yan dediğiniz gibi o hippeastrum sanırım. Artı çiçekliyken yaprağı da dökülmüyor kırmızının. Ama pembeler tamamen yapraksız kalıyor ve sürpriz yapıyor insana.
Ama pembe olanlar kesinlikle Bella Donna. Ondan eminim. Kırmızı da çok güzel açıyor aslında. Kırmızılardan 2 tanesini kendime getirdim. Bakalım inşallah açar bu sene.

turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön