View Single Post
Eski 23-02-2014, 20:19   #528
isko74
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-02-2014
teşekkürler suplilimas evet ilk deneyimim olduğu için bazı seyleri uygulamada daha iyi gördüm öncelikle poşetlerim çok büyük sanırım. 10 kg kompost ağırlığı var poşetlerimin ve kesikler attığımda yırtılmalar ve askıda bulunan poşetlerimde kopmalar yaşandı kesiklerde komposta da biraz dokundum sanırım. ama iki gündür evde yoktum ve sarmalar iyice ilerlemiş hatta poşetimin biri tamamen bembeyaz olmuş. 5 gün sonra artık serin yere 20 derecenin altına alacağım şuan ortam sıcaklığı 22 24 derece civarında. bir çuvalımın üst kısmında cok küçük bir yeşil küflenme var elimde küflü bölgeyi aldım sanırım misellere baskın gelecek kadar büyüyemeyecek çünkü poşetin en tepesinde misellerin üst kısmında belirmiş 2 cm kadar bir alanda. Suan tek endişem poşetteki büyük yırtıklar kompostun kurumasına sebep olabilir biraz bantladım ama neticede poşetleri de fazla incittim bu kesme işlemlerinde. ortamı bez ıslatarak nemli tutuyorum aksam sabah bir bez parçası ıslatıp asıyorum. haftasonu serin yere taşımayı düşünüyorum.

isko74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön