View Single Post
Eski 23-02-2014, 18:16   #1
Charlaux
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Charlaux / Meşe (Shohin)

Oncelikle hepinize merhaba,
Şu anda İskoçya'da eğitim gördüğümden Ebay'de uzun zamandır beğenebileceğim,uygun fiyatlı bir bonsai adayı arıyordum.Önceleri buradaki yerlere gidip baktım ancak tek bir mekan var ve o yerde de kaktüs çiçek türleri satılmakta.Sonraları bonsai nursery'leri denilen özel yerlere baktım;bütçem 20 pound civarındaydı çünkü hem ülkenin ekonomisi pound üzerine kurulu hem de bonsai buralarda bir turist ürünü olarak görünülmüyor;doğal olarak bu konuda bir turist gibi fiyatlandırmayı düşünmedim.Baktığım sitelerde gözüme çarpan en kötü ve tipsiz diye tabir edeceğimiz markette bulduğumuz bonsailerle aynı kalitede olan ve bir aday olarak bile adlandıramadığım türler 20-25 pound arasında geziyordu.En son çare olarak Ebay'e baktım ancak yine uygun türlerde bir görüntü sorun vardı ve geçen hafta 5 yaşında bir meşe ağacının listelendiğini gördüm ve ilgimi cekti.Sebeplerine gelince;

-Satıcı bu meşe ağacın kendisi tarafından yetiştirildiğini söyledi,ki sevindim çünkü bu ağacın bu topraklarda yetiştiğini ve kolay uyum göstereceğini gösteriyordu

-Güzel bir kurban dalının da olduğunu düşünüyorum,tarzını kendisi yaratmış gibi duruyor;hayalimde üst tarafından kuru dal efekti olan bir meşe shonin'i canlandı ama resmedemedim.

-Dal arasında çok hoş bir boğum var ama oraya ne olmuş bilemedim;çok büyük bir sorun teşkil etmeyecekse Haziram ayına erteleyeceğim.

Bu ağacı almadan önce aslında Sn.Sakaki'ye sormuştum ve türün shonin adayı olarak pek uygun olmadığını belirtmişlerdi;fakat bu kalitede hayalimdeki ağacı bulamadığımdan meşe ağacıyla yola katılmaya karar verdim.Kisacasi bu aday benim icime cok sindi,ve aramizda tanimlayamadigim bir cekim oldu,biraz da kedi sahip iliskisi gibi,kedi sahibini secermis o da beni secti herhalde şartlar bitkinin lehinde gelişirse japon gülümle beraber maraton güzelleri olarak lanse etmeyi hedefliyorum.
Saygılar

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg image.jpg (66.3 KB, 353 views)
Dosya Türü: jpg foto-raf 2-14.jpg (40.6 KB, 346 views)
Dosya Türü: jpg foto-raf 1-16.jpg (37.5 KB, 347 views)

Düzenleyen Sakaki : 23-02-2014 saat 20:24 Neden: fotolar yanlış yüklenmiş
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön