Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevelim
Sevgili Zenfree,
Benim balkonuma serçeler geliyor. Bazen kargalar da geliyor ama ben kovuyorum onları. Çünkü kargalar beni korkutuyorlar.
|
Kargalar benim kuşumdur,
Memelilerden ayılara yapılan haksızlık neyse , kuşlardan kargalara da yapılan haksızlık hemen hemen aynıdır.
Onlara nedense hırsız karga derler. Oysa çalmayan kuş yoktur. Kargalar hırsız değil meraklıdır. Ne bulurlarsa yuvalarına taşırlar. Köylerde dışardaki çeşme başına konan sabunları ortasından ip geçirerek asarlar. Yoksa kargalar götürür. Yuvalarında türlü çeşit eşyalara rastlanır. Çocuk patikleri, çamaşır mandalları, tenis topları vs.. İçlerinden birine yapılan saldırı sürüye yapılmış demektir. O yüzden onlar da saldırır. Cevizleri yüksekten taşlık zemine atarak kırarlar. Güvercinler gibi karakterlerini insanlara satmazlar. Onurlu hayvanlardır… İnsan sesini çok iyi taklit eder. Çifçilerin hayvanlarına ne şekilde bağırıyorlarsa aynen o sesi çıkarırlar. Hâttâ çocuk ağlamasını bile taklit edebilirler. Tarlada çalışan kadınlar çocuklarını bir ağacın gölgesine kurdukları salıncakta uyuturlar. Çocukluğumda hepsine şahit oldum desem inanır mısınız?
Ha bakın, çok gürültücülerdir. Kavakları çok severler. Altlarından geçmeye gelmez yani.
Onun için kargalardan korkmayın bırakın sularını içsinler efendim…