Konu: Karideslerim
View Single Post
Eski 21-02-2014, 03:16   #28
redbullah
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2009
Kerevit,tatlı su karidesi..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozgur_donmez Mesajı Göster
selam arkadaslar
mugla datcada 1 donume yakin dogal golum var kerevit ve tatli su karidesi yetistirmeye musait cok fena sekilde kerevit ve karides ariyorum gole atmak icin.
Sayın Özgür.Göletin için öncelikle kerevitin sakıncasını söyliyeyim.Bunların en temel gıdaları balık yumurtaları.Yani bir dönem sonunda göletinde balık kalmaz.Hirfanlı barajı var.Oradan kerevit çıkıyor.Fakat zaman zaman bu hayvanların salgın mantar hastalıkları oluyor.Kökleri kuruyor.İşte o zamanlar balık olmaya başlıyor.hastalık geçince yine balıklar kayboluyor.Yinede istiyorsan,bu barajın yanındaki Ş.Koçhisarda arkadaşlarım var,araştırayım.Ayrıca aynı kerevitin İsparta ile Burdurdaki göllerden çıktığınıda biliyorum.Sudan çıktıklarındada galiba fazla yaşamıyorlar.Tatlı su karidesine gelince,yenmiyen,balık avlamak için kullanılan en fazla 4-5 cm olanları kastediyorsan,Hataydaki bütün göletlerde bulunuyor.Bilhassa Demirköprü göletinde.Bu mevsim olurmu bilemem.Suyun kenarına bir dilim ekmek koyduğunda hemen toplanıyorlar.Balık avlamak için kepçe ile yakalıyorduk.Çam olmaması koşuluyla marangoz talaşının içerisinde hafif nemlendirilirse günlerce buz dolabında yaşıyor.Datçadaki göletlerdede olur sanırım.Tamam dersen onuda arkadaşlarımdan araştırırım.
Esenlikler diliyorum sayın hemşerim...

redbullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön