View Single Post
Eski 20-02-2014, 16:54   #17
celalim01
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Giriş Tarihi: 20-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Bu arada Paşa'nın eşi de var Fıstık Hanım... Yani eşi olan kuşların konuşmayı bırakacağı tezine inanmıyorum ben. Sadece ne yaparsa Fıstık'ın da yanında olmasını istiyor. Kafesin kapısı açık olsa bile Fıstık uçmazsa o da uçmak istemiyor örneğin... Ben Paşa'yı ilk aldığımda yemliklere hiç yem koymadım. Elime yem koyarak elden yedirmeye alıştırdım kısa sürede. Sonrasında da devamı geldi zaten...
Sayın loveforlife eşi olan kuş konuşmaz lafına inanmamakta haklısınız.O yaygın bir söylenti.yavru iken almadan,eşi varsa konuşturamazsınız derler ama benim kuşumu bir tanıdıktan aldım.Bende önce yaklaşık 2 sahibi oldu eşi de vardı ama ben eşini satıp yerine daha ılımlı bir eş aldım çünkü önceki eşi sorunlu bir kuştu.Bir ay içinde ilk kelimesini söylemeye başladı.Ben aldığımda yaklaşık 3 yaşlarındaydı.Hatta diğer aldığım eşini de kendisi eğitti.Nerede yemek yiyeceğini,neleri yemesi gerektiğini hepsini kavradı.Saatinde çıkar saatinde geri yuvasına girerdi.Aldığınız kuş sıcak kanlı ise alışmada sorun olmaz.

celalim01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön