Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sametsokur
Anladım teşekkürler.
peki Sn. Sakaki, Elimde bulunan zeytin ağacının kökünde biten bir çok dal var bunları dikebileceğimi önerdi bir arkadaşım. zeytin büyük bonsai sınıfına girer mi, bunun için öneriniz nedir. ve bu zeytini ilk olarak 1-2 sene gövdesinin gelişimi için tutacağım. bunun için ne yapmam gerekli?
dediğiniz gibi shohin için elimdeki fidanı kullanacağım bunun için biraz daha bilgi edinmem lazım sanırım. ilk olarak 3 ay felan yaşatmaya çalışın demişler. ama bu fidanlar aldığımız yerde 3 aydır susuz yaşıyorlar zaten..  sonuç olarak önerilerinizi bekliyorum.
Elimde bulunan fidanlar. iğneli fidanlar, manolya var bunlar büyükler tabi, pitos, biberiye, kartopu ve güller var.
bunların olmayacağını düşünürsek büyük bir bonsai için uygun olan önerebilceğiniz fidan hangisidir
|
Sn.Sametsokur.
Yazdıklarınızdan bir noktanın yanlış anlaşıldığı kannatine vardım. Bonsai'nin boyutu ağacınızın türüyle ilgili bir şey değildir. Her tür ağaçtan ağacın çap kalınlığına göre orantılamayla değişik boyutlarda bonsai yapılabilinir.
Zeytin ağacınızı bahçeye ekip 2 yıl beklemekten bahsetmişsiniz. Zeytin biraz yavaş büyüyen bir tür olduğundan 2 yılın ağacınızda çap kalınlığı bakımından çok fazla gelişebileceğini sanmıyorum. Ama 4-5 yıl beklerseniz 7-8cm bir çap kalınlığına ulaşabilirsiniz.
Bende sizin gibi büyük boy 40-60 cm arası bonsailerden hoşlanıyorum. Fakat bunun için Bonsai yapmayı planladığınız ağacın bayağı yaşını başını almış ve çap kalınlığının 10cm ve daha kalın ağaçlar bulmalısınız.