View Single Post
Eski 19-02-2014, 13:01   #505
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lazuti Mesajı Göster
Çok teşekkürler.Ağaçlarım aynen dediğiniz gibi yazlık elma daha çok.Armutlarda var ama onlardan korkum yok gayet bollar.O şekilde fidanlardan bakacağım evet, kulaktan duyma bilgiler var ama pratik yok.Siz gibi arkadaşlar sağolsun.
Sayın Lazuti; Sizin kökten alacağınız o şekilde sürgünleri aşı yapmanıza gerek bulunmamakta. Onlar zaten ana ağacın birebir aynısı. Büyüdükleri zaman birebir aynı elmayı alırsınız. Bendeki elmalar da aynı şekilde. Özel olarak istediğiniz bir elma var ise onları aşılarsınız. Bendeki çeşitler farklı farklı. Yeni de aldığım için tam olarak hangisi bilemedim. İçlerinden çok beğendiklerim var. Geçtiğimiz yıl ilaç atmakta geciktiğim ve daha önce hiç sulama ve bakım yapılmadığı için çok fazla olmadı. Bu yıl muhtemelen çok daha iyi olacaklar. Yazlık doğal olarak yetişen elmaları ben çok daha beğeniyorum. Benim yerimde yapmak istediğim hangi ağaç olursa olsun farklı zamanlarda olgunlaşan türlerden oluşturmak. Her gittiğimiz zaman yiyebileceğimiz bir şeyler olması. Armut çeşitlerinden bende bizim imraç dediğimiz bir armut var Bir hafta on gün içinde toplanması gerekiyor. Kantartopu denilen geç eren bir cins bulunmakta. Bir tane de sabun armut denilen armut var. En dayanıksızı ve kokulusu o imiş. Armut çeşitlerinden de aynı şekilde yapmayı düşünüyorum. Göksulu denilen bir armutda eski armut cinslerinden. Ahlat ağaçlarına değişik armutlar aşılatmaya çalışacağım. Sizdeki armut çeşitleri nasıl.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön