View Single Post
Eski 18-02-2014, 23:26   #154
leventali
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2013
Şehir: Mersin
Mesajlar: 617
Sayın MeyveliTepe,

Size yazmadan biraz araştırmak istedim ki sorularımı daha anlamlı sorabilim.

Şelatlamanın ne olduğunu aşağı yukarı öğrendim. Ama kafama takılan bazı sorular mevcut. Bilginiz dahilinde yanıtlamak isterseniz sevinirim.

Sizin örneğinizden yola çıkarak :

1- Potasyum Hidroksit çözeltisi hazırladınız. Yaklaşık 25 gram olarak görünüyor. Potasyum Hidroksit'i PH'ı düzenlemek için mi kullandınız?

2- Eğer cevabınız evet ise, bunun kullanılma oranı neyle ilgilidir?

3- Yaklaşık 25 gram EDTA asiti ve yaklaşık aynı miktarda Demir II Sülfat kullandınız. Bu oranlar aşağı yukarı 1'e 1 oranında. Doğru mu yorumlamışım. Yani ne kadar elementi şelatlayacaksak, o kadar EDTA asiti kullanmalıyız?

4- Bakır, Çinko, mangan gibi elementlerde de mi bu oranlar geçerli?

5- Okuduğum bazı makalelerde PH'ın 6'nın altına düştüğünde şelatlamanın etkisinin kalmadığı söyleniyor. Bu doğru ise, biz bazen besin eriyiğinde 5, 5.5 gibi PH seviyelerine iniyoruz. O zaman bu şelatlamanın bir anlamı kalmıyor gibi görünüyor. Ya da benim yanlış anladığım nedir?

6- Çok sorup, sizi yıldırdım mı?

Saygı ve sevgiler...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön