View Single Post
Eski 18-02-2014, 20:24   #250
mduran01
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-01-2013
Merhaba, Ocak 2014 son haftası 85 chandler, 8 fruguette ve 11 adet değişik yerli ceviz fidanı diktim. Sitede çok tecrübeli abilerimin olduğunu görüyorum. Amacım yaptılarımı kısaca özetlemek ve tecrübeli abilerimin yaptıklarımı kontrol edip yol gösterici tavsiyelerde bulunmalarını beklemek.
Öncelikle Cevizleri Hatay-Altınözü İlçesi Hanyolu KÖyünde diktim Rakım 650 m civarı.
Önce tarlayı sonbaharda derin bir şekilde(50-60 cm derinlikte) sürdürdüm.
Aralık ayında kepçe ile 1,5 metre derinliğinde çukur açtırdım. Çukurların dibine birer teneke 2 yıllık yanmış büyükbaş hayvan gübresi koydurdum ve çukurları 40-50 cm kalacak şekilde kapattırdım. Kökü 2 yaşında aşısı 1 yaşında açık köklü ceviz fidaları aldım ve ekimi gerçekleştirdim. Fidanları bir sıra chandler 2. sıra 2 adet chandler ardından 1 adet tozlayıcı sonra 3 adet chandler sonra 1 adet tozlayıcı şeklinde ektim. Ayrıca 9 ceşit yerli cevizi tarlanın bir köşesine deneme amaçlı ektim. Ardında çukur başına 1 teneke(17-18 litre) kadar can suyu ile suladım.
Şimdiye kadar yaptıklarım bunlar
Gelelim yapmayı düşündüklerime;
Öncelikle Mayıs-Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında birer kez fidanları sulamayı düşünüyorum.
Mayıs ayında organik solucak gübresi veya yarasa gübresi vermeyi düşünüyorum
Nisan ayında ve kasım ayında tarlayı cevizlere fazla yaklaştırmadan sürdürmeyi düşünüyorum
Gelecek baharda edindiğim izlenime göre organik gübre verme işine devam etmeyi düşünüyorum.
Bu arada ben Edebiyat öğretmeniyim.
Şimdi sizlerden bilgi ve tecrübelerinizle yaptıklarımı ve yapacaklarımı değerlendirmenizi ve tavsiyelerde bulunmanızı istiyorum.
Teşekkür eder, saygılar sunarım...

mduran01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön