Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE
Tavsiyelerinize çok teşekkür ederim. Yumurta kıran tavuğu sahte yumurtalarla kandırıyoruz şimdilik, yumurta kırımı durdu gibi... Bir de, ben çok dikkat ediyorum, sık sık folluğa bakıyorum, yumurta olunca hemen alıyorum. Sahte yumurtalar ise follukta duruyor. Kırmaya çalıştığı oldu ama kıramayınca biraz bu huyundan vazgeçti gibi...
Tarih doğru civcivlere 4-5 günümüz kaldı...Yalnız o civcivleri alma olayını nasıl uygulayacağım? onu bilemedim, çünkü hint tavukları gurk olduğunda çok fena oluyor, daha önce cicianne GURKKEN bir kaç kez bizlere saldırdı. Dolayısıyla o civcivleri kazasız alamam gibi geliyor( yani ya ben yaralanırım ya ufacık civcivleri ezerse gibi endişeler), civcivleri almasam olmaz mı acaba?
Şekerli su kolay, bir de ilk günler ıslatılmış ince bulgur veriliyor sanırım, sonra civciv yemi, pazardan almalı...
|
Merhaba,
Folluğu takip etmeniz çok güzel, iyi yapıyorsunuz.
Kurk tavuk en fazla elinizi gagalar, bir şey olmaz bence

eğer almazsanız benim düşüncem tavuk kalkıyor altı hareketlendiği için, bu sefer diğer yumurtalar soğuyor ve civciv içindeyken ölüyor, siz bilirsiniz, yakın olsaydık ben size yardımcı olurdum bu konuda, çünkü oldukça uzmanlaştım. Benim hindi öyleydi kuluçkaya yattığında, ben de ondan çok korkuyordum ama alıştım. kaldı ki; tavuklarla artık kanki olduk

Civcivlere ilk 36 saat bir şey vermeseniz de olur(yem olarak) ben ilk günden önlerine civciv yemi koyuyordum, bir de dediğim gibi 2 gün şekerli su...bunlar benim tecrübelerimden size aktardıklarım, inşallah civcivleriniz sağ salim dünyaya gelir, bizde burada onları görürüz

Pazarda civciv yemi yok Sahire Hanım, Muğla makasının orada yem, buğday, mısır satan bir dükkan var, ürünleri kaliteli ve güzel, oradan temin edebilirsiniz.
Kolaylıklar diliyorum...