Sevgili YeniGine çuhalar ne kadar güzel görünüyorlar öyle.Sümbül desen öyle ve nergisi çok iyi fotoğraflamışsın şahane gözüküyor.
Kaktüsler serviste yine

Güller için şu bilgileri paylaşabilirim sizinle umarım faydalı olabilirim.
Güllerin budanması güller için en önemli işlemdir.Bu sayede güller gençleşir ve ömrü uzar.Düzenli olarak her yıl budama yapılmalıdır.Sürekli açan güller iklime göre
Ocak ve
Mart ayları arasında budanır.Bir kez açanlar ise çiçekleri geçtikten hemen sonra yazın budanmalıdır.
Budamaya başlarken öncelikle kuru,hastalıklı ve zayıf ve çok ince dalları dipten kesilmelidir.Bitki çalılaşmışsa hava alması için orta kısımdan bir kaç dal alınir. Bunlar düzgün olmayan çapraz dallar olabilir.Gülleriniz
üç yıllık olunca her yıl eski dallardan
üçte biri kesilmelidir.Gül budarken daima
dalın dış yüzeyindeki bir gözün
yarım cm. üzerinden ve
gözün aksi yönünden
45 derecelik bir
eğimle kesilmelidir.
Yeni dikilmiş güller kuvvetlenmesi için ilk yıl
derin budanır.
Aşı yeri üzerinden
15 cm. yani
3-5 göz üzerinden budanmalıdır.
Yetişkin melez çay ve demet güller her dal
5-6 göz üzerinden budanır.
Çalı gülleri yüksekliğinin
yarısı kadar kesilir.Kuru ve bozuk dallar ayıklanır.Derin
budanmaz.
Sarmaşık güller ilk yıllarda şekil verilmek için budanır.Daha sonraları yalnızca kuru, bozuk ve hastalıklı dalları ayıklanır.
Minyatür güller daha çok normal bir makasla hafifçe budanır.Kuru ve hastalıklı dalları ayıklanır.
Gül bitkisi için hijyen çok önemlidir.Budama sırasında çıkan bütün artıklar yakılarak yok edilmeli veya derhal bahçeden uzaklaştırılmalıdır.
Yaz Budaması
Bahar ve yaz aylarında gül keserken her dalın üzerinde
4-5 göz bırakmaya dikkat edilir.Böylece dal körleşmez.Kalan gözlerden yeni tomurcuklar verir.Yeni dikilen güllerden vazo için gül
kesilmemelidir.Yalnızca solan güller gül makasıyla temizlenir.
Bazen gül dalları körleşir açmaz.Bunlar birkaç göz altından kesilirse yeni tomurcuk verir.Solmuş güller ve hastalıklı kuru dallar açma mevsiminde de ayıklanmalıdır.
Sevgilerle...