Önce ince süzekten porselen bir salata tabağına boşalttık. Salata tabağı olması önemli, zira kara lahana ağırlık salatalarda kullanılır. Yabancılık çekmemesi gerekir
Kaşıkla bastırarak iyice suyunun süzülmesini sağladık posadan...
Daha sonra yıkadığımız behere, ince iki kat tülbentten süzerek lahanalı suyu yeniden boşalttık.
Yaklaşık 600 ml Karalahana karışımlı PH solusyonumuz Oldu...
Hemen denemelerine başladık. 7 adet çay bardağına yarıya kadar su doldurduk. Burada belirtmeliyim: Lahanaya döktüğümüz kaynamış suyu, üzerinde 7.1 PH olduğu belirtilen pet sudan kaynattık. Aynı şekilde, çay bardaklarını yarıya kadar da bu suyla doldurduk.
Sonra her birine lahanalı suyumuzdan 5'er ml enjektörle çekerek ekledik. Hepsinin rengi karalahana renginde oldu. PH 7 idi yani nötr.
Daha sonra sırasıyla sola doğru Sürfirik asitten enjektörle çektiğimiz sıvıyı bir damla, iki damla ve son bardağa üç damla olarak damlattık.
Aynı şekilde sağ taraftaki bardaklara da Sodyum Hidroksit sıvımızdan 1 damla 1. bardağa, 2 damla 2. bardağa ve 3 damla 3. bardağa ekledik...
Aşağıdaki renk tablosu çıktı karşımıza.
