Konu: Pomelo
View Single Post
Eski 13-02-2014, 13:47   #108
Revnak
Ağaç Dostu

Revnak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Çok düşük ihtimal aynı çıkması, aşı yapmanız gerekecek. Zaten aynı çıkacağını bilseniz de aşı yapın erken meyve almak istiyorsanız hem de ne olacağını garantilemiş olursunuz.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum, bir tanesini aşısız bırakıp gelişimini hep birlikte gözlemleriz.

Pomelolara gelince, yazın koşturmada hiç ilgilenemedim ancak nasıl tutundurlarsa hayata kısmi susuzluk ve salyangozlara dayandılar. 3 gün önce daha yakından incelerken filizlenmeye başladıklarını keşfettim ve daha fazla eziyet etmeyip artık ilgi göstermem gerektiğine karar verdim. Madem ölmüyorlar imkan yaratayım da büysünler öyle değil mi

Hepsini tek tek saksılara aldım, kökleri gayet iyi durumda. 1 sene geçti artık diyerek kotiledonları ve salyangozların yediği yaprakları koparttım. Birkaç haftaya sürgünlerin gelişimden durumları belli olur ve iyi haberlerini paylaşırım inşallah.

Aşı için gövdenin kurşun kalem kalınlığına gelmesi gerekiyor diye biliyorum, şu an bunlar çöp şiş tahtasından biraz daha kalınlar yani daha zaman var

Revnak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön