Merhaba arkadaşlar,çelikten gül yetiştirme konusunda sürekli olarak çelikleme yapmaktayım.Şuana kadar başarı şansım hep yüksek oldu.Ben genelde çelik aldığımda vakit geçirmeden 2-3 gün suda ıslatırım.Daha sonra ekime geçerim.Üst kısımda yaprak bırakırım bir tane **** 2 tane altlarda yaprak bırakmam.Çeliğin üst kısmını keserim.Alt kısmını da düz şekilde değil eğri keserim.Toprağa ektikten sonra sürekli kontrol edip sulamak lazımdır ama çok aşırı da sulamamalı,ektiğimiz çelikler kısa zamanda köklenmeyebilir.Bir çeliğin tutup tutmadığını kesinleştirmek için en az 1 ay süre beklerim ben.Tabi 1 yıl dolmadan çeliği yerinde oynatmamak lazımdır.Köklenmeye başlayan çeliğimiz 2-3ay geçtikten sonra bile tekrar kuruyabilir.Ben hiç köklendirici toz ve benzeri kullanmadım.Gül çelikleri biraz dikkat edersek genelde başarı elde ederiz.Bir kaç gün önce ilk defa yaptığım denememden sonuç almaya başladım.Ektiğim gül tohumundan bir tanesi filiz vermeye başladı.Tohumun çimlenmesi zaman aldı ama henüz tam olarak başarılı olduğumdan emin değilim.Kurumadan belli bir zamanı atlatırsam gül tohumum başarılı bir çelik haline gelir umarım.
|