Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Derya Yıldız
Zeytinleriniz iyidir umarım. Yumurta hırsızı belli oldu mu? Hemen tavukcağınızı suçlamayın belki masumdur  Ama tencereyide boylarsa haberimiz olsun belki bir zıyaret ederiz(uzuuun süredir köy tavuğu yememiştk de). Tohumları da iyiki hatırlattınız. Badem çiçeğiniz de harika.
|
Zeytinlerin iyi olduğunu inşallah baharda müjdelemeyi çok isterim. Fidanlarda pek bir gelişme yok maalesef... Umarım sararan yaprakları atarak yeni yapraklar çıkarıp toparlanırlar.
Ah o yaramaz tavuk

suç üstü yakalandı maalesef ; diğerlerini takip ediyor , biri yumurtladı mı , doğru folluğa, yumurtayı kapıp kaçıyor ve kümesten çıkar çıkmaz kırarak yiyor... İşin kötüsü diğerlerini de alıştıracak, özellikle o yüzden çok tehlikeli.
Henüz tencereyi boylamadı

3-4 tane yalancı yumurta daha koyduk, onları da gagalıyor ve bazen gerçek yumurtayı bulamıyor, bugün 1 yumurtacık aldım kümesten. ( Yine market yumurtası aldık bugün

) Belki bu yolla kötü huyunu bırakır diyoruz ama bırakmazsa mecbuuur ...
Hintler biraz tuhaf tavuklar. Kendi cinsleriyle çok geçimsizler ama insana bir o kadar dostlar. İlginçtir evcil olan nadir tavuk türlerindenmiş. Horozun filan bugüne kadar ters bir hareketini görmedim. En tuhaf özellikleri sık gurk olmaları. Bu da yumurta verimini çok düşürüyor tabii ...Senede 50 yumurtacık yaptıkları söyleniyor.
İşte bizden de bir tanesi 10 tane yumurtlayıp gurk oldu. ( Yazın da cicianne 2 defa gurk oldu ama o zaman yumurta koyamadık maalesef)
Gurkun altına köy tavuğu yumurtası koymuştum, başka bir sitede yabancı civcivi kabul etmeyebilir diyor, bakalım yaklaşık 10 gün sonra neler olacak.
Neticede tavuklar güzel hayvanlar, gıt gıt eşinmeleri, gezinmeleri çok hoşa gidiyor, horozun tavuklara kur yapması, çevresinde dans etmesi, bir tehlike sezdiğinde(şahin gibi) tuhaf bir sesle uyarı çekmesi, tüm tavukların telaşla kaçıp saklanması, çağırınca atletler gibi yaldır yaldır yeme koşmaları, anlatmakla saymakla güzellikleri bitmez.
Yalnız yerlerini çevirmezseniz sebze namına bir şey bırakmıyorlar bahçede