View Single Post
Eski 09-02-2014, 15:11   #120
novazet
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-12-2010
Sn. İbrahimcetin; Biraz önce senin bahçe sayfanı dolaştım ve benim ilk bahçe çalışmasına başladığım zaman ki kendimi görür gibi oldum. Sana başarılar ve kolaylıklar dilerim.

Yaptığım bahçe kulübesiyle ilgili yapım aşamasında çok fazla bir fotoğraflama yapmamışım. Çalışmaya başlayınca hiç aklıma gelmiyor. Eşim veya bir başkası yanımda olmazsa yemek yemeyi bile unutuyorum. Eşimin çekmiş olduğu fotoğraflardan faydalanarak biraz bilgilendirmeye çalışayım.

Aslında bu kulübeyi kerpiç, taş, tuğla veya gazbeton tuğladan yapmayı istiyordum, fakat arazinin merkezde imarlı bir arsa olması nedeniyle ve belediyenin müsaade etmeyebileceği riskini göz önünde bulundurarak koyteyner almak veya prefabrik yapmak yolunu seçtim. Eğer kaldırmam istenirse bende kaldırıp bulacağım eski bir traktör römorkunun üzerine koyacaktım. Çünkü belediyeye sordum böyle bir yapıya ancak altında teker olup taşınabilir olursa izin verilebilirmiş. Rahmetli Kemal Sunal’ın bir filminde vardı.

Bu tercihi yapmakla iyi etmişim. Birincisi en başta kulübenin duvar ve çatısını oluşturan OSB levhalarını monte ettikten sonra, elektrik almak için tek yol olan belediyeden bahçe duvarı inşaat ruhsatı çıkarttırdım. Bununla inşaat elektriği alabildim. Belediyeden gelen görevli yan duvarları sökmemi sadece sundurma gibi çatının kalabileceğini söyledi. Ben de ruhsatı alana kadar tekrar yan OSB levhaları söktüm, sonra tekrar monte ettim. İkincisi bu yıl büyük ihtimalle kulübeyi kaldırabileceğimizi de düşününce doğru karar vermişim diyorum. Gerçi 2 yılda tam olarak tamamlayabildiğim kulübeyi 4. Yılda sökeceğimi bilseydim kesin hazır bir konteyner alırdım.

Bunlardan biraz detaylı bahsediyorum ki; sende mutlaka arsana bir ev veya kulübe yapmayı düşünüyorsundur. Arsanın ve kendi durumuna göre doğru bir karar vermeni isterim.

Kulübeye gelince elimdeki birkaç fotoğraf üzerinden ve aklımda kaldığı kadarıyla o zamanki fiyatlandırmasını vererek bahsedeyim.
Zemine 10 m³ hazır beton, demir ve kalıp için 1000 tl.
Bina ölçüleri 360 x 550 cm. Yükseklik 230 cm.
İskeleti 1.5 mm. et kalınlığı 40x40 demir profilden yaptım. Kaynak işçiliği ile birlike 1000 Tl.

Name:  IMG_25.JPG
Views: 4157
Size:  35.8 KB

Yan duvarlar, taban ve çatıya OSB levhalar 750 tl. O zaman OSB mi, betopan levha mı? Diye çok düşündüm doğal görünür diye OSB ye karar verdim. Yanlış bir karar oldu. Zamanla OSB güneş ve yağmur görünce kabuklanma şeklinde kabarıyor.
Çatıya shingle ve altına serdiğim örtü galiba 400 tl.
3 adet pencere 2.el aldım. 100 tl.

Name:  IMG_26.JPG
Views: 2906
Size:  39.7 KB

Taban, tavan ve yan duvarları cam yünüyle izolasyon yaptım. 250 tl.
İç duvarları ve tavanı alçıpen levhayla kapladım. 250 tl.

Name:  IMG_27.JPG
Views: 2222
Size:  41.3 KB

Zemin betonundaki demir ve kalıp işçiliği ile profil kaynak işçiliği dışında bütün işçilikleri kendim yaptım. İşçilik ücreti ödemedim. Tabi boya yaparken ve internet üzerinden bir yapı marketten aldığım mutfak tezgahını monte ederken kızımın yardımları gibi zaman zaman yardım edenler oldu.

Name:  IMG_28.jpg
Views: 1914
Size:  21.0 KB

Name:  IMG_29.jpg
Views: 1791
Size:  19.8 KB

novazet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön