Sayın drhegeli tarafından gönderilen tohumlardan Adenium Arabicum "Tiny Ding Dong" tohumlarından 10 tanesini 5 Şubat Çarşamba günü kağıt havlu arasına koymuş ve ıslak tutmaya devam etmiştim. Tohumlardan beş tanesini her ihtimale karşı yedek olarak bırakmıştım.
Bugün 8 Şubatta tohumların durumu yukarıdaki gibi. Birkaçında kök gelişimi başladı, diğerlerinde ise şişme gerçekleşti ve kök gelişimi başlayacak. Ben bu kadar nemli kalmasının yeterli olduğunu düşündüm ve tohumları toprakla ya da kalın dere kumu ile buluşturmaya karar verdim.
Bir kaba koyduğum dere kumu üzerinde tohumları yerleştirmek için gerekli tohum yataklarını açtım.
Şu andaki görünüşe göre tohumlardaki canlanma oranı % 100. Kum ortamda köklenip, bitki gelişimini kaç tanesi gerçekleştirecek sonuçları yine buradan açıklarım.
Tohumların, üstleri örtülmeden önce yerlerine yerleştirilmiş görünümleri.
Tohumların üzerini örttükten sonra sera etkisi yapması için kabın şeffaf olan kapağını da üstüne örterek evin en sıcak olan, sürekli güneş alan güney cephe penceresinde iç kısma koydum.
Bu işlem bittikten sonra gelen tohumlardan Adenium "Dazzling Light" tohumlarını ıslak kağıt havlu arasına koydum. Onların canlanması ve dikimi sonrasında ise sırayla diğer tohumları dikeceğim. Ben tohumların kısa sürede canlanması için ıslak kağıt havlu arasında bekletmeyi tercih ediyorum.