Merhaba
Formda yeni sayılırım. Bitki ve toprak deliliği denilen hastalığa yakalanan kişilerden biriyim. Bir kaç aydır rüyaları süsleyen çilek ağaçları kıvırcık seraları en sonunda beni araştırmaya itti. Maalesef ne ekip biçe bileceğim bir bahçem nede balkonum nede terasım var. Küçük bir odam ve cam önleri hariç. Bir kaç gündür Sayın Kudret TEZER bey'in ve paylaşımcı diğer form üyelerinin yazdıklarını okuyarak bilgi edinmeye çalışıyorum. Toprak ve topraksız tarım konusunda bilgi sahibi olmayan biri için oldukça acemiyim. Fakat bu nasıl bir ateşki beni yakıp kavuruyor. Bazen toprak benimi çağırıyor acaba bu nasıl bir tutku rüyalarımda bile beni rahat bırakmıyor diye düşündürüyor.
En sonunda eşimde dayanamadı ve iş yerimizin ofis kısmını işime yararsa kullanabileceğimi söylemesi ile topraksız tarıma dahada sıcak bakmaya başladım. Gelin görünki 50-60 m2 lik bu ofisin bir tek cephesinde boydan boya pencere olmasına rağmen binalardan dolayı pek fazla güneş almıyor, alsa'da dolaylı olarak alıyor'ki bir kaç saati geçmez. Dar bütçe az bilgi ve bu şartlarda bu arzumu nasıl gerçekleştireceğimi ise bilmiyorum. Bildiği ZOR ama İMKANSIZ olmadığı.
O yüzden sorularım ve yardım taleplerim ile siz değerli hocalarımın zamanını çalabilirim. Şimdiden affınıza sığınarak iyi çalışmalar diliyor saygılar sunuyorum.
|