Konu: Fesleğen
View Single Post
Eski 07-02-2014, 09:35   #117
Seabert74
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
sorular sorular :)

Merhaba,
Bu yılbaşında TNT harika bir yılbaşı hediyesi yapmış. Tamamı ile doğal, gövdesi geri dönüşüp topraga gübre olacak bir kalem. Kalemin basma yerinin üzerinde de feslegen tohumu.. Şimdiye dek hiç tohumdan yetiştirmedim, bu ilk denemem olacak. Sorularım ;

-- Benim geçen yılki minik yapraklı feslegenimden aldıgım tohumlarımın şekli de buna benziyor ama, aynı tür mü bilemedim ?? Bu tohumların açıklamasına bakarak geniş yapraklı tür oldugunu düşünebilir miyiz??
-- Bugünlerde tohum ekimi düşünüyorum, İstanbul için uygun mudur, ne dersiniz?? Çimlenme süresini içeride mi dışarıda mı geçirmeliyim??
-- Minik kaplar yerine direkt saksıya ekim düşünüyorum. Şaşırtmayı da yine aynı saksıda (yeniden ekerek) iken yapmak sakınca dogurur mu??
-- Cocopeat ve bahçe topragı karışımım var. Gübre bulmam pek mümkün değil sadece keçi gübresi elde etme imkanım var. Topraga karıştırsam, tohumların çimlenme aşamasında yanmasına sebep olur mu?? Yoksa şaşırtmadan sonra mı eklemeli gübreyi??
-- Bir de tohumdan ekimin zor oldugunu söyleyenler olmuş burada, geçen yıl topladıgım tohumlar bayagı bir fazla, acaba riski azaltmak için hepsini ekmek mi gerekir, ne dersiniz??

Biraz fazlaca oldu sorularım ama, cevapları için şimdiden teşekkürler

Eklenen Resimler

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön