Değerli Ysfaydn merhaba.
Sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. Umarım sizin için yararlı olur. Bu arada cevabı geciktiridğim için kusura bakmayınız lütfen.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ysfaydn
Arpa çimi yetiştirmeye devam ediyor musunuz?
|
Arpa çimlendirmeye devam ediyoruz ve çok memnunuz.
Alıntı:
Hayvanlarda olumsuz bir yan etkisini gördünüz mü?
|
Hayvanlarımızda olumsuz bir yan etki görmedik. Çünkü rasyon düzenlemesini arpa çimine göre yapıyoruz.
Alıntı:
Bir veteriner tanıdık; süt verimini arttırır ama hayvanın erken tükenmesine, veriminin de erken düşmesine neden olur demişti. Danışabilecek zoolog bulma peşindeyim. Görüşebilirsem size de fikir verebilmesi için mutlaka burada da paylaşırım.
|
Süt verimini artıran tüm yemlerde bu kuşku vardır. Veteriner arkadaşın dediği eksik. Doğrusu süt verimini artıran yemler kullanılırken uygun rasyon düzenlemesi yapılmazsa yani hayvan verdiği sütteki mineral maddeleri yediği yemden karşılayamazsa bu tür problemler olabilir.
Örneğin rasyon içinde kalsiyum yeterli oranda bulunmaz ise hayvan sütteki kalsiyumu kendi vücudundan süte aktarır ki ileride bu hayvan süt humması dediğimiz kalsiyum eksikliğine bağlı hastalığa yakalanabilir.
Siz rasyonu hayvanın süt verimine göre hazırlayabilirseniz hayvanın süt verimi yükselir. Fakat hayvanın sağlığı için herhangi bir risk oluşmaz. Hayvanın erken tükenmesi diye bir problem olmaz. Bu konuda rahat olun.
Danışabileceğiniz bir zoolog bulabilirseniz fikirlerini paylaşmanız hepimiz için yararlı olur düşüncesindeyim. Bu tür bilgileri hayvan besleme uzmanları veya zooteknistlerden alarak paylaşabilirseniz daha verimli olur düşüncesindeyim.
Alıntı:
Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilirseniz, deneyimlerinizin bir veteriner görüşünden daha faydalı olacağını düşünüyorum.
|
Değerli kardeşim. Zaman bulabildiğim sürece paylaşımlarda bulunurum. Ben bir Veteriner Hekimim. Kamu kurumunda çalışıyorum. Ayrıca zootekni anabilim dalında doktora yaparken işim gereği ara vermek zorunda kaldım.
Sorularınız olursa genel veya özelden vaktimin müsade edebildiği sürece cevaplamaya gayret ederim.
Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar...