View Single Post
Eski 06-02-2014, 10:05   #215
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anily Mesajı Göster
Acer palmatum tohumdan üretilmesi konusunda çok az bilgi var. Ancak kimse umutsuzluğa düşmesin acerlerim büyümeye devam ediyor.

İç mekanda bakıyorum şu anda sıcaklık yaklaşık 13 derece civarı yapay ışıklandırma ile (mavi ve beyaz) devam ediyor.

Yapay ışıklandırma öncesi yeşil yapraklı ve beyaz gövdeli olan japon akçaağaçları yavaş yavaş yaprağı ve gövdesi kızarmaya başladı. Gece yatarken ışığı kapatıyorum tüm gün ışıklandırma açık kalıyor.
Sayın Anily merhaba.

Yapay ışıklandırma yapmanız çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Ortam sıcaklığının 13 derece olması biraz riskli. Havaların çok soğuk olduğu (ilkbahar donları) dönemde problem yaşayabilirsiniz.

Yapay ışıklandırmanızı ısı kaynağı olarak kullanmayı düşünebilirsiniz. Sera naylonu veya büyük streç film ile sera benzeri bir sistem kurarak (ışık kaynağını da biraz daha bitkilere yaklaştırarak) bitkilerin hissettiği ısıyı 18-20 derecelere çıkarabilirsiniz düşüncesindeyim.

Başka bir öneri de bitkilerin altına alttan ısıtma için karbon film veya elektrikli battaniye ile ısıtmak. Bitkiler için ısı, ışık ve nemi optimum düzeylerde sağladığımızda başarı kendiliğinden geliyor zaten.

Tohum çimlendirme ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi içeren paylaşımlarda bulunacaktım ama henüz fırsat bulamadım. En kısa zamanda yararlı paylaşımlarda buluşabilmek dileğiyle. Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön