View Single Post
Eski 05-02-2014, 21:26   #172
lost_raven
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BMT Mesajı Göster
Arkadaslar herkese nice yeni yıllar!!!

Sayın Saydemir,

Sizin tavsiyenize uydum ve netten etobur torfu aldım. Ben etoburlara yeni basladım. Benim 2 adet Sarracenia Fionam var ve dun netten bi Sarracenia Purpurea aldım ve size bazı sorularım olucak.

Asagıdaki resimden bitkiyi ve ektigim toprak saksıyı gorebilirsiniz. Resimde, ortadaki siyah plastik saksı, bitkiyi aldıgım yer yolladı ama benim elimde 2 boy toprak saksı vardı ve daha guzel gozuktugu icin kucuk olana ektim.

Sorularım;

1- Bitkiyi toprak saksıya ekmem dogrumuydu? yoksa plastik saksıyamı ekmeliyim?
Seyrettigim yabancı bir videoda, toprak saksılar, torfun icindeki havayı kacırıyor diyorlardı ve plastik saksı kullanımını tavsiye ediyorlardı. Video italyanca Travaso della Sarracenia - parte I - YouTube

2- Eger toprak saksı olur ise, ektigim kucuk saksı, bitki icin olurmu yoksa cok mu kucuk? diger buyuk boy toprak saksıyamı ekmem gerekli?

Diger Sarracenialarımla ilgili olarak;

3- Resimde gordugunuz saksıda 2 adet kok var ve sizce bu saksı 2 bitki icin cok mu kucuk? kokleri ayrı saksılara ekmem gereklimi? yoksa bu sekilde yasarlarmı?

Simdiden tesekkur ederim,

Merhaba,
1. sarr'larda toprak saksı pek uygun değildir, çünkü dediğiniz gibi ıslaklığı çabuk kaybedersiniz ki bu sarraceniların pek hoşuna gitmez özellikle yazın sıcak havada; tabi fazladan su tüketimi sizin için de maddi açıdan sorun olabilir.

2. bence elinizdeki sarr purpurea için o saksının boyutu ideal büyütmenize gerek yok (en azından bu sene için) fakat toprak saksı olması dezavantaj özellikle sarr purpurea'lar için çünkü suyu pek seviyorlar.

3. bu konuda net bir şey diyemem ama yazın iyice hareketlenme başladığında sanki çok sık olacak gibi saksı değiştirip büyütmek veya bölmek faydalı olabilir.

lost_raven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön