Konu: Yasemin
View Single Post
Eski 05-02-2014, 19:47   #1024
s.toprak
Ağaç Dostu

s.toprak's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkanatalay Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar, benim bir ful yaseminim vardı. Aldıktan sonra 4-5 sene hiç gelişmedi. 4-5 sene sonrasında o küçük haliyle bir çok çiçek açtı ve beni hayranlarından birisi haline getirdi. O kış büyümeye başladı. Uçlarından başka saksıya gömdüm ve bir yavru elde ettim. Anne oldukça büyük bir saksıda. Durmadan dal budak verdi. Sonunda anneyi anneme götürdüm ve ufaklık benimle sürgünlerine başladı. Ama büyük olan ilk ve son defa o yaz çiçeklendi, sonrasında hiç çiçeğini görmedim. Küçük zaten hiç çiçeklenmedi henüz.Bu yaz çiçeklenmelerini sağlamak için ne yapabilirim? Sürgün uçlarını kırmaktan başka.
Ful'un sürgünlerinin kesilmesi mi gerekiyor? Gerçi arap yasemini şu anda hatırlamadığım bir mevsimde budanır ama. (Budama zamanını arkadaşlar yazarsa sevinirim, yazacak arkadaşımıza şimdiden teşekkür ediyorum.) Ana ağaç annenizin evinde yerini sevmemiş olabilir, sizin evdeki şartları arıyor belki.
Sevgili Mine Pakkaner hanım, şifrelerle, dolayısıyla siteye girebilmekle başım dertte. Bir defterin iki sayfası Ağaçlar nette kabul görmeyen eski şifrelerle dolu üzgünüm.

Düzenleyen s.toprak : 05-02-2014 saat 19:48 Neden: bir harf silindi.
s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön