Adı : Harikalar Diyarı
Yer : Tarsus
Konu : Topraksız Tarım
Herkese hayırlı geceler. Resimler bugün tarihli. Günün birinde böyle bir işe girip başarıyla domates yetiştirebileceğim söylense, sadece gülerdim. Oysa bugün yine gülüyorum. Tabi sevinçten.
Bu kokuyu özlemişim. Hani derler ya "domates gibi kokuyor!". İşte seraya girdiğinizde her yer domates gibi kokuyor. Domatese el sürüyorsunuz ve elinizi kokluyorsunuz, domates kokuyor. Dayanamıyor, kopartıp, şöyle bir kolunuza sürtüyor ve kocaman bir ısırık alıyorsunuz, domates tadı ve domates kokusu.
İnsanın ağzında hoş bir tat kalıyor uzunca bir süre. Dedim ya özlemişim bu kokuyu ve bu tadı. Gelen misafirlerimize tattırdığımızda, pazardan aldığımız domatesi de koyuyorum yanına. Kokmuyor. Lezzeti yok. Ortadan kesip domatesi kokluyorsunuz, sanki su gibi kokusuz bir şey kokluyorsunuz.
Benim seramdaki domatesler buysa, bizim pazardan alıp yediklerimiz ne? İnsan sormadan edemiyor.
Domateslerle de ilginç anılarımız oldu. Tarım tekniğine uymayan ilginçlikler. Belki de sevgimiz büyüttü bir süre onları. Yeri geldi mi uzun uzun anlatırım o anıları da. Çok çektiler benden. Aslında onları hak etmedim. Demek hak etsem nasıl kokacaklar ve nasıl tat verecekler daha...
Çok az bir zaman sonra gübremizi de kendimiz yapacağız. İlk denemelerini burada sizlere paylaşacağım. Ne maddeler kullandım, ne kadar kullandım, nasıl formülize ettim. Ve kullanımın sonuçlarını da birlikte izleyeceğiz.
Tabi ben bunları yaparken, buraya büyük emekleri geçmiş insanların formül derslerinden yararlandım. Başta Kudret Bey olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürü bir borç bilirim. Ağaçlar'ın katkısıysa bir teşekkürle geçiştirilemeyecek kadar büyük. Nasip olursa biz de onun bu büyüklüğüne yakışır teşekkürümüzü ederiz inşallah.
Temin edemediğimiz tek gübre kaldı. Potasyum mono basic fosfat (K2PO4). Ne zormuş arkadaş. Var diyene paramızı gönderdik 2 haftadır gelmedi. Neden bulunmuyor merak da ediyorum.
Gübreyi temin eder etmez, hazırlığını yapacağım ve yeniden marul da ekeceğim. Ama bu sefer bir de seramıza Yeşil Taze Soğan girecek. Bunu da özel bir düzenekle yapmayı düşünüyorum. Basit bir deneme yapacağım. Burada yine resimlerini yayınlayacağım.
Bugünlük yazacaklarım bu kadar. Sağlıcakla kalın...
Saygı ve Sevgilerimle...
|