View Single Post
Eski 03-02-2014, 22:00   #27
Whyres
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-12-2012
Merhaba,

Foruma üye olalı bir yıl geçti. Bugüne dek bilgilerden çok faydalandım ancak kesin ve doğru bilgi aktarabileceğimden emin olmadığımdan hiç mesaj yazmadım. Deneyimlerimden öğrendikçe paylaşmak isterim.

Asıl konuya gelmek gerekirse; yazım kurallarına uyulması konusunda şahsen çok hassasım. Üniversitede bir hocamız "Dil, silahtır." demişti. Biz doğru kullanmaz, sahip çıkmazsak, bozulur gider. Çoğu televizyon kanallarının alt yazılarını okurken ümitsizliğe kapılıyorum. Tüm Türkiye "de, da" eklerinin yanlış kullanımını görüyor, doğrusunu bilmeyenler de yanlış bilgiyi pekiştiriyor. Diğer yandan insanların "Dil anlaşmak için vardır. Beni anlıyorsan sorun yok." şeklinde düz mantığa dayalı anlayışları da ayrıca endişe verici. Mantık ile akılcılık arasındaki farka dikkat çekmek gerekiyor. Mantık der ki: "Uçuruma atlarsan ölürsün." Akılcılık der ki: "Uçuruma atlama ölürsün." Evet, dil anlaşmak içindir fakat dil aynı zamanda kültürel bir değerdir. İnternet okyanusunun bir yerinde böyle dikkatli ve hassas bir sitenin olması beni çok mutlu etti.

Whyres Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön