Bu turşuyu sade olarak tüketmek bir türk için çok zor, hatta imkansız.
Çok acı ve sarımsaklı...
Ben az miktarda soğuk sandviçlere ekliyorum.
Alıştım hatta lezzetli buluyorum bu şekilde.
Yapacakları soğutmak istemem ama, denemek isteyenler daha az malzemeyle denesin derim

Benim denemek istememin ve ısrarla tüketmemin sebebine gelince
Sağlık adlı dergide "Dünyanın En Sağlıklı Yiyecekleri" listesinde, vitaminler açısından zengin, sindirime yardımcı olduğu ve hatta belki de kanser büyümesini azalttığı için kimchi ilk başta yer almıştır.
Öte yandan biraz araştırma, kimchi ve Kore'nin ilgili diğer mayalanmış sebze yemekleri tüketiminin nispeten yüksek oranlarda, mide kanserine karşı katkıda bulunduğunu göstermektedir
Seoul Ulusal Üniversitesi tarafından yürütülen bir çalışmada kuş gribi olarak adlandırılan H5N1 virüsü enfekte edilen tavukların kimchide bulunan bakterinin aynısını içeren yiyeceği yedikten sonra iyileştiği iddia edildi. Asya'da 2003 SARS salgını sırasında, birçok insan bile bu inancı destekleyecek hiçbir bilimsel delil olmamasına rağmen, enfeksiyona karşı kimchinin koruyabileceğine inanıyorlardı. Ancak, Mayıs 2009'da, Kore Gıda Araştırma Enstitüsü, Kore devlet gıda araştırma örgütü, 200 tavuk üzerinde, tavukların virüse karşı bağışıklığını artırma teorisini güçlendiren daha geniş bir çalışma yaptıklarını bildirdi.
Bu siteden alıntıdır.
Kimchi /