View Single Post
Eski 01-02-2014, 19:46   #476
SAHIRE
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Toprağın geçirgen olmadığı veya suyun uzun süre durduğu yerlerde ekilen fidanlarda olur bu yaprak sararmaları..Bir müddet sonra yapraklar dökülür, kelleşir ağaçlar veya fidanlar..
Bence, bu sararma sizden kaynaklanmıyor..Fidancının dediği doğru..Yoğun yağmur sonucu zeytin fidanlarının bulunduğu alan göllenmişse ve fidanlar uzun süre su içinde kalmışsa, köklerin tahrib olması neticesinde bu sararmalar olur.

Fidanlar size gelmeden önce de su içinde kalmış olabilirler..Bir araştırın derim, belki de fidanlığı su basmıştır.

Eğer size geldiğinde, fidanlar zümrüt yeşili ise, siz diktikten sonra bu sarartılar olduysa, ya fidanlığınız çanak gibi çukurda, ya da toprak işlemesi yetersiz, yoğun suyu aşağıya geçirmiyor..Ya da çok ağır killi bir toprağınız var..
Merhaba Sn. pria,

Fidanları aldığımızda iyiydiler. 20 Kasımda dikim işini bitirmişiz. Fidanlığımız yamaçta %10 a yakın meyilli arazide bulunuyor. Fidan çukurlarını kepçe ile oldukça geniş açtırmıştık. Toprak da oldukça kumlu sayılır.
Geçen hafta buralarda gerçekten kuvvetli sağanak oldu. 5 gün dur duraksız yağdığı gibi zaman zaman fırtına ve sağanak şeklindeydi. Belki haberlerde Muğla-Fethiye yolunun kapandığını duymuşsunuzdur. Neredeyse biz bile yosun tutacaktık. Ondan önce de hiç yağış yoktu; belki bir aydan fazladır.
Böyle dengesiz yağış rejimine bilmem hangi toprak dayanır. Örtü bitkisi diktiğimiz halde erozyon olmuş. Yukarıdan gelen sular arazide küçük derecikler aşmış. Toprak iyice doydu suya.
Vaziyet bu minvalde. Bilmem bu aşamada ne yapabiliriz. İşin kötüsü yarın ve sonraki gün de yağmur gösteriyor.

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön